"Uporabljene so bile motoristične čelade"

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Pri NK Maribor so se odzvali na oglaševalsko akcijo, ki je za nekatere na sporen način vabil na današnjo tekmo med Mariborom in Celjem.
Oglej si celoten članek

"Zaradi različnih, predvsem pa popolnoma zgrešenih interpretacij oglaševalske akcije za tekmo s Celjem, objavljamo pojasnilo NK Maribor," so v izjavi za javnost zapisali pri serijskih slovenskih prvakih.

V oglaševalski akciji so sicer kapetan Marcos Tavares in soigralci na glavah imeli čelade, ki so marsikoga spomnile na nemško vojsko iz druge svetovne vojne. Po nekaterih burnih reakcijah na socialnih omrežjih so v klubu zamenjali fotografijo, ki je vabila na tekmo. 

Odziv objavljamo v celoti:

Kot pred vsemi najpomembnejšimi tekmami smo pri NK Maribor zasnovali oglaševalsko akcijo. Tokrat gre za dvoboj prvo in drugouvrščene ekipe, dveh štajerskih klubov. Celjski klub v tekmovalni želji skuša med letošnjo sezono ogroziti našo prevlado, mi jo želimo obdržati in smo iz teh razlogov v napovedniku tekmo poimenovali Bitka za Štajersko.

Sodobna športna prizorišča so svojevrstne gladiatorske arene, ki ponazarjajo boj do zadnjega atoma moči. Dosedanje oglaševalske akcije smo pripravljali na različne načine, tudi z zamislimi s filmskega področja. Med drugim smo že posegli po upodobitvi filmskega plakata Titanik pred lanskim derbijem z Olimpijo (3.5.2014) in smo tokrat ob tematiki boja povezavo našli pri preslikavi plakata še ene filmske uspešnice, Reševanje vojaka Ryana.

Za oglas so bile uporabljene motoristične čelade, ki jih je mogoče kupiti povsod po spletu in jih uporabljajo vozniki starodobnih motorjev. Ker pa smo ob začetku oglaševanja naleteli na različne odzive in nekateri upodobljene zamenjujejo s čeladami iz preteklih časov, ki lahko zbujajo neprijetne spomine, smo iz spoštovanja do vseh z neprijetnimi izkušnjami akcijo ustavili. Če se je kdo ob tem počutil prizadetega, iskreno obžalujemo. Namen pa je bil samo in izključno v ponazarjanju bojevitosti ob upodobitvi plakata po zgledu na vsem dobro znano filmsko uspešnico.

S spoštovanjem,

Nogometni klub Maribor

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 18:50 6. Maj 2015.

    Ahahahaha, kako debilen komentar. Uporabljene so bile motoristične čelade ... :D Dobro, da niso napisali, da so bile uporabljene motoristične …

  • 17:07 6. Maj 2015.

    Tega kar si privoščijo naši bedaki, si nebi niti Nemci.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.