Uradno: Lorenzo v Marquezovo ekipo

Foto: Profimedia jorge lorenzo
Honda je potrdila, da bo Danija Pedroso zamenjal Jorge Lorenzo.
Oglej si celoten članek

V torek pričakovana novica, da se Španec Dani Pedrosa po letošnji sezoni motogp-ja poslavlja od tovarniške Hondine ekipe. V sredo pa potrditev tistega, kar je namigoval že autosport. Novica, ki je ni nihče pričakoval. Zamenjava za Pedroso bo nihče drug kot njegov rojak, trikratni svetovni prvak Jorge Lorenzo! Pri Hondi torej naslednje leto dva "težkokategornika" Marc Marquez in Lorenzo.

"Od sezone 2019 bo Lorenzo ekipni kolega štirikratnemu prvaku Marquezu. Dva velika prvaka z veliko talenta in visokimi ambicijami bosta našo ekipo naredila še močnejšo," je Honda zapisala v sporočilu za javnost.

Lorenzo je s Hondo dirkal v razredu do 250 kubikov, v elitnem razredu pa devet sezon z Yamaho, s katero je bil trikrat prvak, ter zadnji dve z Ducatijem, a manj uspešno, saj je prvič zmagal šele minulo nedeljo. 

Vprašanje, kako se bosta razumela Marquez in Lorenzo. Saj se spomnite, kako napet odnos je imel Lorenzo z Valentinom Rossijem pri Yamahi.

Pri Ducatiju bo Lorenza zamenjal Danilo Petrucci.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.