Uradno: Planica kandidat za SP 2017

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Mednarodna smučarska zveza (Fis) je potrdila ustreznost kandidature Planice za nordijsko svetovno prvenstvo leta 2017. Gradivo, ki ga je delovna skupina za kandidaturo pod vodstvom Janeza Bukovnika pripravila v zadnjih mesecih, je odgovorilo na vsa vprašanja, ki so jih imeli člani strokovne skupine Fis.
Oglej si celoten članek

Tako se Planica lahko poda v boj za organizacijo nordijskega svetovnega prvenstva, kjer jo čakajo močni protikandidati Zakopane, Lahti in Oberstdorf. Odločitev o prireditelju SP 2017 bo znana 31. maja na kongresu Mednarodne smučarske zveze v Južni Koreji, kjer bodo morali kandidaturo predstaviti tudi na posameznih odborih za skoke, tek na smučeh in nordijsko kombinacijo. Predstavitve o planiški kandidaturi bosta vodila ambasadorja Petra Majdič in Franci Petek.

Glavna predstavitev pred 16 člani predsedstva Fis pa bo 29. maja. Tajno glasovanje o organizatorju bo 31. maja, in sicer do trenutka, ko bo eden izmed kandidatov dobil večino glasov (devet) članov predsedstva. Če v prvem krogu glasovanja nihče ne dobi potrebne večine, odpade kandidat z najmanj glasovi in tako naprej, dokler nekdo ne dobi ustrezne večine, so sporočili s Smučarske zveze Slovenije.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.