Urška Žigart zdaj za eno največjih ekip

Foto: Igor Kovačič
Foto: Igor Kovačič
Triindvajsetletna slovenska kolesarka Urška Žigart se iz ekipe Ale BTC Ljubljana seli k ekipi Michelton-Scott
Oglej si celoten članek

Urška Žigart je slovenska prvakinja v vožnji na čas in tretja okrepitev Mitchelton-Scotta po Arianni Fidanza in Teniel Campbell.

"Zame je bila to kar velika odločitev po vseh letih v ekipi BTC City Ljubljana, ki je bila moj dom vse od začetkov moje kolesarske poti. Hvaležna sem, da so me spoznali s kolesarskim svetom in tekmovanjem. Mislim pa, da je pravi čas za odhod iz cone udobja in nove izzive z novo, tujo ekipo," je dejal Žigartova, sicer partnerka zmagovalca letošnje dirke po Franciji Tadeja Pogačarja.

"Vedno sem se zgledovala po tej ekipi, zmagovalni miselnosti, a tudi po sproščenem, družinskem vzdušju. Veliko je nadarjenih tekmovalk in osebja, komaj čakam, da se kaj naučim od njih. Ko se je ponudila ta priložnost, tako ni bilo veliko razmišljanja," je še povedala Slovenka.

Dodala je, da je Luka Mezgec, ki nastopa za moško ekipo, pred dnevi pa je podaljšal sodelovanje z Avstralci, vedno lepo govoril o Mitchelton-Scottu. "V ekipi je srečen, dejal je, da je ozračje odlično, vse je dobro organizirano in vse deluje dobro," je še povedala Žigartova, ki je kot svoje kolesarske vrline navedla dobro kolesarjenje v vzponih na večetapnih dirkah.

"Na tem si želim delati še naprej, prav tako pa se izboljšati na težkih, hribovitih enodnevnih dirkah. Vedno sem rada tekmovala tudi v vožnji na čas, ampak mislim, da mi tu nekaj manjka, da bi lahko dobra. Zato si želim izboljšati tudi to," je zaključila pogovor za spletno stran.

Tudi menedžer ekipe Brent Copeland je poudaril, da bo Žigartova odlična podpora na vzponih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.