Urugvaj skočil na vrh razpredelnice

Foto: Epa suarez cavani
Reprezentance na južnoameriškem prvenstvu se merijo na tekmah prvega kroga skupinskega dela.
Oglej si celoten članek

Katarci, gosti na južnoameriškem nogometnem prvenstvu in naslednji gostitelji mundiala, so na slovitem stadionu Maracana v Rio de Janeiru priredili preobrat in v skupini B remizirali (2:2) s Paragvajci. Medtem pa je Urugvaj v skupini C na krilih Edinsona Cavanija in Luisa Suareza visoko, s 4:0 v Belo Horizonteju odpravil Ekvador.

Na Maracani so se pomerili Paragvajci in Katarci, azijski prvaki, ki kot gosti nastopajo na Copi Americi. Že v četrti minuti je Oscar Cardozo z bele točke popeljal Paragvaj v vodstvo, ki ga je v 56. minuti Derlis Gonzalez povišal na 2:0. A Katarci se niso predali in so z zadetkoma Almoeza Abdulle (68. minuta) in Boualema Khoukija (77.) prišli do izenačenja.

V skupini B je ta čas v vodstvu Kolumbija, ki je v soboto z 2:0 premagala Argentino. Gostitelji Brazilci so na vrhu skupine A po zmagi (3:0) nad Bolivijo na petkovi uvodni tekmi prvenstva.

Urugvajci so na stadionu Minerao s 4:0 premagali Ekvadorce. Že v prvem polčasu so zadeli Nicolas Lodeiro (5.), Edinson Cavani (33.) in Luis Suarez (44.), končni izid je z avtogolom v 80. minuti dosegel Arturo Mina.

Danes se bo Čile pomerili z drugimi gosti tega prvenstva, Japonci.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.