Urugvajci na vrhu, Neymar rešil Brazilijo

Foto: EPA
Foto: EPA
Urugvajci so razbili Paragvaj (4:0), Brazilija je doma ugnala Kolumbijo (2:1), Argentinci le do remija v Venezueli (2:2).
Oglej si celoten članek

Urugvajci so večino dela proti Paragvaju opravili že v prvem polčasu, ko so zadeli Edinson Cavani, Cristian Rodriguez in Luis Suarez z bele točke. V drugem polčasu je delo dokončal Cavani s svojim drugim zadetkom.

Urugvaj ima točko prednosti pred zdaj drugouvrščeno Brazilijo, ki je v Manausu premagala Kolumbijo. Branilec Miranda je domače popeljal v vodstvo že v drugi minuti, Kolumbijci so izenačili v 36. minuti, ko je avtogol dosegel Marquinhos, zmago pa je Brazilcem prinesel Neymar z golom v 74. minuti.

V Meridi pa so bili Argentinci na pragu poraza. Brez Lea Messija, Sergia Agüera, Gonzala Higuaina in Paula Dybale so bili še v 83. minuti v zaostanku z 1:2. Juanpi v 35. in Joseph Martinez v 53. minuti sta zadela za 2:0 za zadnjeuvrščeno ekipo kvalifikacij, Lucas Pratto je v 58. minuti znižal na 2:1, končni izid pa je postavil Nicolas Otamendi v 83. minuti. Argentina tako kot Brazilija zaostaja za točko za vodilnim Urugvajem.

Kolumbija ima na četrtem mestu dve točki manj, tako kot Ekvador. Ta je tokrat izgubil v Limi proti predzadnjemu Peruju z 1:2. Christian Cueva je v 19. minuti zadel enajstmetrovko za domače vodstvo, Gabriel Achilier je v 31. minuti izenačil, zmago gostiteljem pa je prinesel Renato Tapia v 78. minuti.

Čile, ki ima dve točki manj od Ekvadorja in je sedmi, vmes je še Paragvaj, je igral 0:0 proti Boliviji.

Kvalifikacije za SP 2018:

Urugvaj - Paragvaj 4:0 (3:0)
Cavani 18., 54., Rodriguez 42., Suarez 45.

Venezuela - Argentina 2:2 (1:0)
Juanpi 35., Martinez 53.; Pratto 58., Otamendi 83.

Čile - Bolivija 0:0 (0:0)

Brazilija - Kolumbija 2:1 (1:1)
Miranda 2., Neymar 74.; Marquinhos 36./ag

Peru - Ekvador 2:1 (1:1)
Cueva 19., Tapia 78.; Achilier 31.
RK: Arroyo (Ekvador) 93.

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.