Usada: Horner se ni izognil testiranju

Foto: EPA
Foto: EPA
Kolesar Chris Horner ne bo obtožen izogibanja dopinškemu testu, je sporočila Ameriška protidopinška agencija (Usada), saj je pravočasno in v skladu s pravili sporočil vse podatke.
Oglej si celoten članek

Ameriški kolesar Chris Horner, ki je v nedeljo na dirki po Španiji z 41 leti postal najstarejši zmagovalec ene izmed treh največjih in najprestižnejših kolesarskih dirk na svetu, ne bo obtožen izogibanja dopinškemu testu, je sporočila Ameriška protidopnška agencija (Usada), saj je pravočasno in v skladu s pravili sporočil vse podatke.

Usada je pristojne španske oblasti zaprosila, naj v njenem imenu testirajo novega zmagovalca Vuelte. Uslužbenci agencije za varovanje zdravja v športu (Aepsad) pa so Hornerja v ponedeljek iskali v napačnem hotelu, čeprav je pristojnim iz Usade pravočasno sporočil pravi naslov.

Horner v noči na ponedeljek ni bil v hotelu svojega moštva RadioShack, ampak v drugem hotelu skupaj z ženo. Še pred začetkom zadnje etape je v skladu s pravili Usadi sporočil spremembo lokacije, telefonsko številko, na katero ga lahko pokličejo, in številko hotelske sobe, na kateri bo dosegljiv med 6. in 7. uro zjutraj. Španski kontrolorji, ki so v ponedeljek zjutraj iskali Hornerja, pa spremembe hotela niso dobili. Usada je pri tem ugotovila, da napake ni napravil Horner.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.