Usik utišal občinstvo in izzval Joshuo

Foto: Profimedia
V Manchestru se je odvil dvoboj za naslov svetovnega prvaka v lahko-težki kategoriji verzije IBF, WBA, WBC in WBO.
Oglej si celoten članek

Ukrajinski boksar Oleksandr Usik je v dvoboju z Britancem Tonyjem Bellewom v Manchestru s knockoutom v osmi rundi ubranil naslov svetovnega prvaka v lahko-težki kategoriji verzije IBF, WBA, WBC in WBO. Zmaga v dvoboju je bila njegova 16. v karieri, dvoboja med profesionalci doslej ni izgubil, 12 jih je dobil že pred koncem zadnje runde.

Boks Kozinova najbolj obetavna na svetu

Do osme runde pa 31-letnemu Ukrajincu, olimpijskemu prvaku iz Londona leta 2012, tokrat ni šlo vse po načrtih. Štiri leta starejši tekmec je bil boljši, vodil je po sodniških točkah, a Bellew nato napada tekmeca ni zdržal.

Britanec je po koncu dvoboja napovedal slovo od ringov, Usik pa je dejal, da je pripravljen prestopiti v težjo kategorijo in se boriti s svetovnim prvakom Anthonyjem Joshuo.

"Vedel sem, kako boksa, pred leti sem bil njegov partner na treningih. A se očitno tam nisem dovolj naučil. Dal sem se od sebe, vendar je bilo premalo. Usik je odličen boksar, najboljši, s katerim sem se kadar koli pomeril," je bil poln hvale na račun prvaka Bellew, ki je v 34. dvoboju zabeležil šele tretji poraz.

Bizarno Sloviti boksar umrl med nažiranjem z rogljički

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.