Usoda clippersov bo znana v torek

Foto: EPA Komisar lige Adam Silver.
Foto: EPA Komisar lige Adam Silver.
Rasistične izjave lastnika moštva Los Angeles Clippers bi lahko privedle do dolgotrajnega suspezna ekipe.
Oglej si celoten članek

Košarkarski svet je ogorčen nad nedavno razkritimi rasističnimi izjavami lastnika NBA moštva Los Angeles Clippers Donalda Sterlinga. Začelo se je z ogorčenjem številnih zvezdnikov in kritiko predsednika ZDA Baracka Obame, nadaljevalo s tihim treningom košarkarjev pred tekmo končnice in izgubo dolgoletnega sponzorja, končalo pa se bo z ukrepom Lige NBA. 

Komisionar lige Adam Silver je dejal, da bodo z veliko hitrostjo sprejeli odločitev o postopkih zoper moštvo LA Clippers, njihova odločitev pa naj bi bila znana v torek. Če bi njihova preiskava potrdila avtentičnost posnetka z izjavami Sterlinga, bi lahko sledila stroga kazen. Sterling bi lahko bil prisiljen v prodajo moštva ali pa bi ga lahko doletel dolg suspenz. Prav to se je zgodilo po rasističnih izjavah lastnice bejzbolske ekipe Cincinnati RedsMarge Schott, ki je po prejetem dvoletnem suspenzu naposled ekipo prodala. 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.