Usoda Contadorja znana januarja

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Tričlanski odbor Mednarodnega športnega razsodišča bo januarja sporočil svojo odločitev, ali so španskega kolesarja Alberta Contadorja spoznali krivega jemanja nedovoljenih poživil.
Oglej si celoten članek

Španski kolesar Alberto Contador, trikratni zmagovalec kolesarske dirke po Franciji, bo v začetku januarja izvedel, ali so ga na Mednarodnem športnem razsodišču (Cas) v Lozani spoznali krivega jemanja nedovoljenih poživil.

Med 21. in 24. novembrom čaka Contadorja zaslišanje v Lozani, kjer se bo zagovarjal zaradi obtožb zlorabe dopinga ob zmagi na Touru leta 2010. Špancu grozi dveletna prepoved nastopanja. Matthieu Reeb, generalni sekretar Casa, je dejal, da bo tričlanski odbor po zaslišanju za odločitev potreboval šest do osem tednov.

Contador se zagovarja, da je prepovedano sredstvo klenbuterol v telo vnesel nehote, z uživanjem pokvarjene govedine. V primeru, da ga Cas spozna za krivega, španskemu kolesarju grozi izguba naslova zmagovalca dirke po Franciji iz leta 2010 in tudi letošnje dirke po Italiji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.