Uspešen dan za najboljšega Slovenca

Foto: Epa
Foto: Epa
Bedene zanesljivo v osmino finala Dubaja.
Oglej si celoten članek

Slovenski teniški igralec Aljaž Bedene se je zanesljivo uvrstil v osmino finala turnirja serije ATP 500 v Dubaju v Združenih arabskih emiratih. Enaintridesetletni Ljubljančan je na turnirju z nagradnim skladom okoli 1,6 milijona evrov v drugem krogu s 6:4, 6:3 ugnal srečnega poraženca, Italijana Lorenza Giustina.

Devetindvajsetletnik, ki je sicer izgubil v finalu kvalifikacij, je bil brez moči proti številki 59. lestvice ATP. Bedene je v celotnem obračunu proti 163. tenisaču sveta izgubil le osem točk na svoj začetni udarec, do "breaka" pa je v prvem nizu prišel v peti igri.

Prednost je nato zanesljivo zadržal in na začetku drugega niza takoj uspel z novim odvzemom servisa. Prednost je oplemenitil v zadnji igri dvoboja, ko je še tretjič odvzel servis tekmecu. S tem je zabeležil peto zmago v osmih obračunih to sezono. Dvoboj je trajal eno uro in 17 minut.

Bedene je na turnirjih serije ATP 500 dva tekmeca premagal prvič po Rotterdamu lanskega februarja. Takrat je v četrtfinalu izgubil proti Kanadčanu Felixu Auger-Aliassimu. Vmes je v tretjem krogu igral še na grand slamu v Parizu, ko je predal obračun proti Stefanosu Cicipasu ter letos na začetku sezone v Melbournu na enem od pripravljalnih turnirjev pred OP Avstralije.

V osmini finala bo najboljši slovenski tenisač igral proti zmagovalcu dvoboja med Japoncem Keijem Nishikorijem in petim nosilcem, Belgijcem Davidom Goffinom.

Bedene bi moral sicer v drugem krogu Dubaja igrati proti Hrvatu Borni Ćoriću (24. na lestvici ATP), a je ta zaradi poškodbe odpovedal sodelovanje na turnirju v ZAE.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.