Uspešen dan za Slovenki, manj za Slovenca

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Kaja Juvan se je z nekaj težavami uvrstila v drugi krog Pariza, kamor se je zanesljivo uvrstila tudi Tamara Zidanšek. Aljaž Bedene pa je v dvojicah že zaključil letošnje tekmovanje.
Oglej si celoten članek

Slovenska teniška igralka Kaja Juvan se je uvrstila v drugi krog odprtega prvenstva Francije v Parizu. V uvodnem nastopu med posameznicami je premagala rusko kvalifikantko Oksano Selehmetovo s 7:5, 7:6 (4).

Juvanova je še v soboto igrala finale turnirja v Strasbourgu in tam po ogorčenem boju izgubila proti Angelique Kerber. Danes je imela proti kvalifikantki, 130 mest slabše uvrščeni na lestvici WTA, ki je sploh prvič prišla na glavno tekmovanje na turnirju za grand slam, sicer status favoritinje, ki pa ga je upravičila šele po napetem boju in skorajda izgubljenem drugem nizu.

Začela je sicer dobro, povedla z 2:0 in 3:1, a potem dovolila nasprotnici, da je povedla s 5:4. A slovenska igralka je takrat vendarle odločno stopila na plin in po 50 minutah niz dobila s 7:5.

V drugem je kazalo, da bo 19-letna Rusinja prišla do izenačenja, saj je začela odlično in povedla s 5:0. A odločilnega koraka ji ni uspelo narediti, Juvanova pa se je vrnila v igro in najprej izenačila na 5:5, potem pa v podaljšani igri slavila s 7:4 ter si tako po malo manj kot dveh urah le priigrala nastop v drugem krogu.

 

Tamara Zidanšek zanesljivo čez prvo oviro

Juvanova je tako dopolnila uspeh rojakinje Tamare Zidanšek, lanska polfinalistka Pariza je namreč uro prej prav tako uspešno nastopila v uvodnem krogu in ugnala Američanko Claire Liu s 6:2, 6:2. Zidanškova v letošnjem prvem krogu ni imela večjih težav.

Njena prva tekmica je bila finalistka turnirja v Rabatu minuli konec tedna, Američanka Claire Liu. Zidanškova je proti 50 mest slabše uvrščeni tekmici z lestvice WTA igrala zanesljivo in v obeh nizih brez težav nadzorovala potek dvoboja, obakrat povedla s 4:1 in potem zanesljivo dobila niza po skupno le uri in 14 minutah.

 

Bedene med dvojicami končal v prvem krogu

Slovenski teniški igralec Aljaž Bedene pa je nastope v konkurenci moških dvojic na odprtem prvenstvu Francije v Parizu končal že v prvem krogu. V navezi s Srbom Filipom Krajinovićem je moral priznati premoč Argentincu Maximu Gonzalezu in Brazilcu Marcelu Melu, ki sta zmagala s 6:4, 6:2.

Dvaintridesetletni Ljubljančan je v Parizu med posamezniki že napredoval v drugi krog, ugnal je Avstralca Christopherja O'Connella s 6:2, 6:4, 6:7, 6:1. A danes ni bil tako uspešen tudi pri dvojicah.

Naveza Bedene - Krajinović ni imela pravih možnosti v boju s 15. nosilcema. Ta sta v prvem nizu povedla s 4:2 in dovolila približanje na 4:5, a nato po 40 minutah slavila s 6:4. Še manj pa sta tekmecema prepustila v drugem, ko sta prav tako povedla s 3:1 in 4:2 ter nato po uri in desetih minutah zanesljivo prišla do napredovanja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.