Uspešno vodenje

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Smučarska zveza potrdila primopredajni zapisnik. Lovše je poslovne rezultate SZS bistveno izboljšal.
Oglej si celoten članek

Uradni zapisnik, ki je nastal ob primopredaji mesta predsednika SZS Primožu Ulagi kaže, da  je bilo Lovšetovo vodenje SZS več kot uspešno tako z vidika poslovanja kot športnih rezultatov.

SZS je tonila v rdečih številkah, društveni sklad (kapital) je bil negativen, sponzorji so hkrati zategovali pasove, kar je onemogočalo normalen razvoj vrhunskega športa, kakovostnega športa, športne vzgoje mladine ter usposabljanje strokovnih kadrov. Če je SZS leto 2011 končala s preko 367.000 tisoč evri izgube, poslovni  rezultat samo v prvih devetih mesecih 2012 presega 700.000 evrov presežka prihodkov nad odhodki. Lovše je ob svojem imenovanju na mesto predsednika SZS podal zaveze in jih tudi uresničil. Obvladal je stroške in povečal prihodke dejavnosti SZS, vrnil lastniški delež SZS v Športni loteriji in del presežnih sredstev namenil nakupu delnic Zavarovalnice Triglav d.d., s čimer je dolgoročno okrepil financiranje ter ne nazadnje povečal interes sponzorjev.

Lovšetov mandat so zaznamovali posamezni nesporazumi, kljub temu je SZS v njegovem mandatu doživela poslovni preobrat, kar potrjujejo tudi športni uspehi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.