Ustavno sodišče zavrnilo Pistoriusa

Foto: EPA
Foto: EPA
Južnoafriško ustavno sodišče je danes paraolimpijskemu atletu Oscarju Pistoriusu zavrnilo pravico do pritožbe na obsodbo zaradi umora njegovega dekleta Reeve Steenkamp leta 2013, poroča nemška tiskovna agencija dpa.
Oglej si celoten članek

Decembra lani je prizivno sodišče ne le potrdilo obsodbo Oscarja Pistoriusa, ampak mu je celo zvišalo kazen. Na prvi stopnji je bil zaradi uboja dekleta obsojen na pet let zapora, a je prizivno sodišče obsodbo spremenilo v umor.

Pistorius je nato januarja zaprosil ustavno sodišče za pravico do pritožbe na to razsodbo, a je bil danes zavrnjen.

Najmanj 15 let

V Južni Afriki je za umor predvidenih najmanj 15 let zapora. Zaradi Pistoriusove pritožbe na ustavno sodišče pa višina kazni zaenkrat še ni bila izrečena, navaja dpa.

Pistorius je sicer trenutno še vedno na prostosti ob plačilu varščine.

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.