Utah se je pobral po porazu

Foto: Žurnal24 Kitajski velikan je bil neustavljiv.
V ligi NBA je bilo v noči s sobote na nedeljo odigranih sedem tekem. Od Slovencev je nastopil le Beno Udrih. Velik preobrat New Yorka.
Oglej si celoten članek
 

Liga NBA

Indiana : Portland 101:93
Philadelphia : LA Clippers 101:80
New Orleans : Memphis 112:99
Milwaukee : New York 98:99
Houston : Atlanta 108:89
Utah : Chicago 97:87
Golden State : Sacramento  105:102

V Oaklandu je bila odigrana tekma med domačimi Golden State Warriorsi in Kingsi iz Sacramenta . Uspešnejši so bili gostitelji, ki so kralje premagali s 105:102. Junak tekme je bil Monta Ellis s 34 točkami (16 v zadnji četrtini). Zadel je tudi odločilen met 12,9 sekunde pred iztekom igralnega časa. Zmago je nato s prostima metoma le še potrdil Stephen Jackson (skupaj 26 točk). Sacramento je imel nato priložnost, da izsili podaljšek, a je Ron Artest (21 točk, 13 skokov) zgrešil trojko ob zvoku sirene. Pri gostiteljih se je z vsestransko igro izkazal Baron Davis , ki je ob desetih točkah dosegel še devet skokov in sedem podaj. To je bila že deseta zmaga Golden Stata v zadnjih 14 tekmah. Najboljši strelec Sacramenta je bil Mike Bibby s 26 točkami. Beno Udrih je igral slabih 18 minut in dosegel šest točk, štiri skoke in podajo.

V Salt Lake Cityju sta se pomerili moštvi, ki sta pred slabim desetletjem predstavljali vodilni sili v ligi NBA. V ponovitvi finala končnice iz leta 1998 so bili Utah Jazzi uspešnejši od Chicago Bullsov . Chicago je nastopil v zelo okrnjeni zasedbi, saj so zaradi poškodb manjkali nosilci igre Kirk Hinrich , Ben Gordon in Luol Deng . Chicagu je v tretji četrtini sicer uspelo zaostanek 14 točk zmanjšati na le dve, vendar jim je za kaj več zmanjkalo moči. Utah se je z zmago tako hitro pobral po petkovem porazu proti Sacramentu. "Prav to je najlepša stvar v ligi NBA, en večer doživiš poraz, že naslednji lahko vse popraviš," je dejal organizator igre Utaha Deron Williams , eden od junakov tekme s 15 točkami in 11 podajami. Najboljši strelec pri gostiteljih je bil Carlos Boozer z 22 točkami (12 skokov), pri gostih pa Švicar Thabo Sefolosha , ki je prav tako dosegel 22 točk.

Priča razburljivi končnici so bili gledalci na tekmi med Milwaukeejem in New Yorkom . Po delnem izidu 23:4 in vodstvu za 17 točk v tretji četrtini so se igralci Milwaukeeja praktično že veselili zmage. Vendar so se gostje iz New Yorka predvsem po zaslugi Jamala Crawforda in rezervista Malika Rosa vrnili v igro. Ob koncu tretje četrtine jim je uspel delni izid 15-0 in pred zadnjim delom srečanja je bilo še vse odprto. Ob koncu tekme je Malik Rose (skupaj sedem točk in pet skokov) zadel dva pomembna koša in zmage z 99:98 so se veselili Knicksi. "Počutim se, kot da bi osvojili prvenstvo," je po tekmi strnil občutke Jamal Crawford, ki je k zmagi svojega moštva prispeval 30 točk in pet podaj. Najboljša strelca pri gostiteljih sta bila Michael Redd in Charlie Villanueva vsak s po 21 točkami.


Stojakovič je zadel šest trojk. © Action image

 
Novi zmagi sta dosegli tudi ekipi Houston Rocketsov in New Orleans Hornetsov . Houston je s 108:89 premagal Atlanto , junak tekme je bil Kitajec Yao Ming z 28 točkami in devetimi skoki. New Orleans pa je bil s 112:99 boljši od Memphisa . Najboljši strelec tekme je bil član sršenov David West s 33 točkami (deset skokov), dober strelski večer pa je imel tudi Srb Peja Stojakovič , ki je zadel šest trojk in skupaj dosegel 26 točk.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.