Utahu končnica, sedem tekem brez Miru

Foto: EPA
Foto: EPA
Utah Jazz so si z zmago nad neposrednimi konkurenti Phoenix Suns zagotovili zadnje mesto, ki na lestvici zahodne konference še vodi v končnico (100:88). Košarkar Los Angeles Lakers Metta World Peace, nekoč znan pod imenom Ron Artest, bo zaradi brutalnega udarca s komolcem počival sedem tekem.
Oglej si celoten članek

Paul Millsap je dosegel 26 točk, Al Jefferson pa je bil nezgrešljiv v zadnji četrtini za zmago Utah Jazz nad Phoenix Suns, s katero so si košarkarji iz Salt Lake Cityja dokončno zagotovili zadnjo vozonico za končnico v zahodni konferenci. To je bila šele prva zmaga Utaha proti nekdanjemu klubu Gorana Dragića po kar sedmih zaporednih tekmah. Sonc namreč niso premagali od marca 2010.

Pri gostih sta bila najbolj učinkovita Jared Dudley in Michael Redd s po 15 točkami, Phoenix pa je sicer igral brez poškodovanega Channinga Frya. Kljub le eni zmagi Utaha proti zahodnjakom v letošnji sezoni jih Phoenix tekmo pred koncem rednega dela ne more več ujeti, Jazz pa bi na koncu lahko osvojil celo sedmo mesto, a morajo njihovi rivali z obrobja Skalnega gorovja Denver Nuggets izgubiti zadnji dve tekmi.

"Mirnemu" World Peaceu sedem tekem kazni

Vodilni možje lige so košarkarja Los Angeles Lakers Metta World Peacea kaznovali s sedmimi tekmami prepovedi igranja, potem ko je košarkar, nekoč poznan pod imenom Ron Artest, v torek brutalno s komolcem udaril Oklahominega Jamesa Hardena. World Peace bo plačal tudi zajetno denarno kazen, čeprav se je do konca branil, da je bil udarec, ki je Oklahominemu košarkarju povzročil pretres možganov, nenameren. Verjeli mu niso niti lastni soigralci.

"Težko je razumeti razmišljanje nekega fanta in točno vedeti, kaj se je zgodilo v tisti situaciji," je tako dejal Kobe Bryant. "Z njim nisem govoril o tem. Sami ga morate vprašati." World Peace bo tako izpustil zadnjo tekmo rednega dela proti Sacramentu in še dodatnih šest tekem. V končnici, ki se začne v soboto, bodo Lakers kot kaže tretjepostavljeno moštvo zahodne konference, kar pomeni, da bi se lahko World Peace vrnil na morebitnem obračunu z Oklahomo v drugem krogu. Zaradi kazni mu bodo od plače trgali kar 280 tisoč evrov.

Na derbiju večera, kjer sta oba trenerja spočila največje zvezdnike, so Boston Celtics premagali Miami Heat (78:66). Dwyane Wade, LeBron James in Chris Bosh so lahko le s klopi spremljali predstavo Saše Pavlovića, ki je s 16 točkami najbolje izkoristil ponujeno priložnost in Keltom prinesel prestižno zmago pred začetkom končnice.

Liga NBA, rezultati:

Atlanta Hawks : Los Angeles Clippers 109:102
Johnson 28 točk, Teague 21, Smith 18; Griffin 36, Paul 34

Oklahoma City Thunder : Sacramento Kings 118:110
Durant 32, Cook 19, Westbrook 13; Cousins 32, Thompson 22

Boston Celtics : Miami Heat 78:66
Pavlović 16, Daniels 13, Pierce, Bass in Bradley 8; Pittman 12, Jones 11

Golden State Warriors : New Orleans Hornets  83:81
Thompson 16, Rush 15, Tyler 13; Belinelli 23, Landry 14

Utah Jazz : Phoenix Suns 100:88
Millsap 26 in 15 sk., Jefferson 18 in 16 sk., Harris 14; Dudley in Redd 15, Nash 14 in 11 as.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.