Uvod Helle Klemenčiču

Foto: Žurnal24 V Ljubljani se je začel 30. reli Hella.
Superspecial na speedwayskem stadionu, uvodna preizkušnja relija Hella, je pripadel Mitji Klemenčiču. Takoj za njim sta Darko Peljhan in Miha Jezeršek.
Oglej si celoten članek

Na prvi preizkušnji relija Hella, sicer zadnji letošnji dirki državnega prvenstva, so bili najhitrejši vozniki z Mitsubishijevimi avtomobili. Prvi je bil Mitja Klemenčič (Mitsubishi Lancer EVO IX), drugo izhodišče pred sobotnim nadaljevanjem si je z zaostankom 1,6 sekunde zagotovil Darko Peljhan (Mitsubishi Lancer EVO IX), tretji pa je bil Miha Jezeršek (Mitsubishi Lancer EVO IX), ki je za Klemenčičem zaostal 5,4 sekunde.

Državni prvak za letošnjo sezono – naslov si je privozil na prejšnji dirki v Postojni – Tomaž Kaučič, ki tokrat vozi Mitsubishija, je superspecial končal na četrtem mestu (+ 6,0). Reli Hella, šesta dirka letošnjega koledarja DP v reliju, se bo nadaljeval v soboto z osmimi hitrostnimi preizkušnjami v Zasavju, končal pa v nedeljo v Ljubljani in okolici, ko bo na sporedu še zadnjih pet "brzincev" leta 2007.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.