"Užitek je za nas tabu"

Foto: EPA
Foto: EPA
Čez nekaj dni se bo začel Azijski pokal, na katerega se pripravlja tudi reprezentanca Severne Koreje. Člani izbrane vrste so med redkimi v državi, ki imajo, sicer občasno, dostop do interneta.
Oglej si celoten članek

"Uživati je za nas tabu. Slišal sem japonske nogometaše govoriti, da želijo uživati v nogometu, a sam to težko razumem. Mislim, da ljubitelji nogometa lahko uživajo v njem, toda igralci, ki so predstavniki neke države, morajo misliti na svojo primarno dolžnost," je za portal Goal.com povedal Lee Kang-Hong, predstavnik severnokorejske nogometne reprezentance.

Zahteven žreb

Severna Koreja se bo na letošnjem Azijskem pokalu, ki ga bo sicer gostila Avstralija, članica azijske zveze, v skupinskem delu pomerila z Uzbekistanom, Savdsko Arabijo in Kitajsko. Napredovanje v izločilne boje si bosta priborili prvouvrščeni reprezentanci v skupini.

"Želimo si priti med najboljše štiri na turnirju. Izžrebani smo bili v težko skupino, toda naš cilj je uvrstitev na olimpijske igre ali svetovno prvenstvo in zato se pač moramo srečevati s težkimi nasprotniki. Kitajska ima visoke igralce, ki znajo igrati grobo, a s tem se bomo znali spoprijeti. Naša ekipa bo igrala čisto, ostali bomo zvesti našim vrednotam," je glede obetov povedal Lee.

Za nogometaše naredijo izjemo

V Severni Koreji je dostop do interneta zelo omejen, ena redkih izjem je priprava nogometne reprezentance na nasprotnike. Pred turnirjem strokovni štab lahko analizira tekmece preko posnetkov.

"Gledamo tekme naših nasprotnikov po internetu. Pri nas ne moremo redno dostopati do interneta, moramo podati uradno vlogo za dostop, da si funkcionarji nogometne zveze lahko ogledajo posnetke iz tujine. Tudi naši ambasadorji nam iz tujine pošiljajo relevantne posnetke," je pojasnil Lee.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.