"V 40 letih nisem videl česa takšnega"

Foto: Profimedias gol mreža zadetek žoga nogomet
Neverjetna zgodba, ki presega običajni koncept fair-playa.
Oglej si celoten članek

Iz Zagreba prihaja zgodba o poštenem dejanju, kakršnega v modernem nogometnem svetu, ki ga pogosto prežema simuliranje in teatralnost nogometašev, ne pomnimo.

V nižjem ligaškem tekmovanju naše južne sosede sta se pomerili ekipi Ivanja Reka in Sloga. Slednja je slavila s končnim izidom 3:2, največjo vlogo pa je pri tem odigral trener nasprotne ekipe.

Sloga je vodila z 2:1, ko naj bi Ivanja Reka v napadu dosegla izenačujoči zadetek. Sodnik je zadetek priznal, čeprav je bila večina nogometašev na zelenici mnenja, da gola ni bilo.

"Moj soigralec je streljal s treh metrov in zgrešil. Sodnik je priznal zadetek. Vprašal sem ga 'ali si zadel?' Ko mi je odvrnil, da ni, smo trenerju povedali, kaj se je zgodilo," je povedal Predrag Pavić.

Trener Ivanje Reke je nato sprejel odločitev, ki je šokirala celoten stadion. "Igralci so me vprašali 'kaj naredimo?' Predragu sem dejal, naj zabije avtogol. Nogometaše učim, naj pri outu vedno kričijo, da je žoga njihova, a kar je preveč, je preveč. Sodniku sem mislil reči, da zadetka ni bilo, vendar je delil rumene kartone igralcem Sloge, ki so protestirali. Nismo imeli druge izbire, kot da zabijemo avtogol. Nisem razmišljal o zmagi ali porazu. Na koncu smo zaradi tega gola izgubili," je povedal trener Dario Lujić.

Obe ekipi nujno potrebujeta točke za obstanek, zato je bila odločitev trenerja še bolj presenetljiva. Na tribuni je ob avtogolu norel tudi predsednik Ivanje Reke Josip Kljačić. "Gledam Pavića, kako z žogo drvi proti našemu golu in zabije. Bil sem v šoku. Kaj počne? Jezen sem bil, saj potrebujemo točke," je povedal Kljačić in obljubil, da trener ne bo izgubil službe.

Po tekmi je strelec avtogola še dejal: "To je moj najljubši avtogol v karieri. Točke bi nam prav prišle, a treba je biti pošten. Ni mi lahko, trener se je znašel na udaru. Ne s strani kluba, ampak navijačev, ki prihajajo na tekme."

Lujiću je v roko segel tudi delegat obračuna. "Čestitam, v nogometu sem 40 let, ampak česa takšnega še nisem videl," je dejal.
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.