V Atene brez Smodiša in Vidmarja

Foto: Žurnal24 Matjaž Smodiš namesto v Atene odhaja na počitek.
Slovenska košarkarja Matjaž Smodiš in Gašper Vidmar ne bosta nastopila na julijskih kvalifikacijah za olimpijske igre. Vidmar si je v sredo zlomil desno roko.
Oglej si celoten članek

Krilni center slovenske košarkarske reprezentance Matjaž Smodiš ne bo nastopil na julijskih kvalifikacijah za olimpijske igre. Kot so sporočili iz Košarkarske zveze Slovenije, se je Smodiš glede nastopa posvetoval še z ameriškim zdravnikom, ki ga je že operiral, ter po njegovem nasvetu danes sklenil, da ne bo tvegal nastopa v Atenah. Smodiš je pred dokončno odločitvijo o tem, ali bo zavoljo poškodbe desnega stopala izpustil kvalifikacije za nastop na OI, opravil pogovor z ameriškim zdravnikom, ki mu je decembra lani že operiral levo stopalo. Američan je 28-letnemu košarkarju slovenske reprezentance svetoval mesec dni počitka, zato se je Smodiš odločil, da se zaradi tveganja odpove reprezentanci, so sporočili iz KZS. Slovenski reprezentanci tako ne bo pomagal na olimpijskih kvalifikacijah, ki bodo v Atenah med 14. in 20. julijem.

 

Preberite še ...

Komaj čaka, da se vrne domov
Video: Na treningu košarkarske reprezentance v Zrečah

"Ameriški zdravnik, ki me je decembra operiral v San Franciscu, je potrdil mnenje mojih ruskih delodajalcev ter mi svetoval najmanj mesec dni počitka. Košarka, kot je zatrdil, ne pride v poštev. Po treh do štirih tednih bo ob vnovičnem pregledu z magnetno resonanco lahko ob umiritvi vnetja v desnem stopalu še enkrat postavil diagnozo, dotlej pa je tveganje, da bi pomagal slovenski izbrani vrsti na olimpijskih kvalifikacijah, preveliko," je dejal Smodiš in dodal, da želi vsem soigralcem in štabu veliko sreče v boju za nastop v Pekingu .

Gašper Vidmar (levo) si je v sredo zlomil roko in tudi ne bo odpotoval v Atene. © Gregor Katič

 

 

Lorbek v CSKA

Erazem Lorbek je tik pred podpisom pogodbe z moskovskih CSKA-jem.

Vidmar si je zlomil roko
Slabe vesti je vodstvu slovenske reprezentance sporočil tudi Gašper Vidmar . Center turškega Fenerbahčeja Ülkerja si je namreč na prosti dan v okviru priprav na kvalifikacijski turnir v Atenah zlomil roko. Kot so sporočili iz Košarkarske zveze Slovenije, je Vidmar zaradi bolečin v zapestju v spremstvu reprezentančnega zdravnika Slobodana Macure obiskal ljubljanski Klinični center, kjer je rentgensko slikanje pokazalo zlom v zapestnem delu desne roke. Zavoljo zloma bo 20-letni košarkar moral mavec na roki nositi tri do štiri tedne, kar pomeni, da so zanj olimpijske kvalifikacije že izgubljene.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.