V blagajno Barce 140 milijonov

Foto: EPA
Foto: EPA
Barcelona je po poročanju španskih medijev sklenil rekordno pogodbo za pravice televizijskih prenosov v sezoni 2015/16. S podjetjem Telefonica naj bi se Katalonci dogovorili za 140 milijonov evrov vredno sodelovanje.
Oglej si celoten članek

Katalonski velikan je že potrdil dogovor, ne pa tudi finančnih podrobnosti. Španski telekomunikacijski koncern Telefonica in Barcelona sta poleg tega sklenila še dogovor za trženje lastne klubske postaje Barca TV, pa tudi triletno pokroviteljsko sodelovanje na južnoameriškem področju. Dodaten sponzorski del naj bi bil po poročanju El Paisa vreden 40 milijonov evrov.

Samo enoletna pogodba za televizijske pravice pa lahko nakazuje, da bo španska liga BBVA v bližnji prihodnosti uresničila načrte o skupni prodaji pravic za celotno ligo. Tak sistem že poznajo v Angliji in Nemčiji, prav pred kratkim so v Angliji sklenili rekorden, več kot sedem milijard evrov vreden dogovor za pravice prenosov v letih 2013-2016. V Španiji naj bi enoten trg televizijskih pravic uvedli v sezoni 2016/17.

V Španiji se zaradi sedanjega sistema, ko se klubi sami dogovarjajo s televizijskimi postajami, številni manjši klubi pritožujejo, ker so v senci največjih tekmecev Pirenejskega polotoka Barcelone in Reala tudi na finančnem področju, saj lahko na leto iztržijo največ 20 milijonov evrov za prodajo pravic svojih tekem.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.