V boj brez bele zastave

Foto: Žurnal24 Nachbar
Slovenski reprezentant Boštjan Nachbar je pred sredino tekmo s Turčijo v četrtfinalu svetovnega prvenstva dobro razpoložen.
Oglej si celoten članek

Imamo izjemno napadalno ekipo, ki pa še ni pokazala vsega. Ni se še razigral Samo Udrih, Slokar je proti Avstraliji odigral praktično z eno nogo, nekateri pa nismo imeli najboljšega strelskega večera. Ampak to je najmanj pomembno. Dokazujemo, da imamo dolgo klop, vsak igralec je nevaren. Take ekipe pa je težko ustaviti,” pred četrtfinalnim obračunom z domačini meni eden od najboljših slovenskih košarkarjev Boštjan 
Nachbar.

Največji uspeh
Krilni košarkar iz Dravograda je bil pomemben člen slovenske izbrane vrste že lani na evropskem prvenstvu (EP) na Poljskem. Slovenija je tam osvojila četrto mesto, Nachbar pa pravi: “Vsaj zame je to največji uspeh reprezentančne košarke. Lansko četrto mesto na EP je bil izjemen uspeh, ampak z oslabljeno ekipo priti med osem najboljših na svetu je zame še večji. Zdaj smo se razbremenili, kar pa ne pomeni, da ne bomo motivirani, da nimamo večvelikih apetitov. Želimo si zmagovati naprej, naredili bomo vse, da se to zgodi. V četrtfinale ne gremo z belo zastavo. Verjamem, da se bomo na Turke vrhunsko pripravili in jih dobro 
analizirali.

Nikogar ne bi zamenjal
Ekipa je v primerjavi z EP precej spremenjena, Nachbar pa o primerjavi pravi: “Lani je bilo super. Tudi pred polfinalom je bilo vse v redu. Bila je kemija, vse super. Letos pa mislim, da je še bolje. Občutek imam, da so tu tisti igralci, ki si res močno želijo pomagati. Strinjam se z Jako (Lakovičem, op. p.), ki nam je še na igrišču takoj po tekmi rekel, da je ponosen, da je del te ekipe. Vsak to čuti! En velik ponos. Biti tu, odreči se vsemu, tvegati poškodbe, vse to za tak uspeh. Ni lepšega občutka in nobenega fanta v tej ekipi ne bi zamenjal za koga drugega!

Slovenija bo v torek normalno trenirala, v sredo pa jo ob 20. uri po slovenskem času čaka tekma s Turčijo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.