V boj brez Ibraimija in Vilerja

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Nogometaši Maribora se bodo v okviru drugega kroga kvalifikacij za evropsko Ligo prvakov v torek ob 18. uri še drugič pomerili z luksemburškim Dudelangeem.
Oglej si celoten članek

Vijoličasti so v Luksemburg s seboj pripeljali velika dva gola prednosti, ki so si ju prigarali na prvi tekmi v Ljudskem vrtu prejšnji teden. Slovenski prvaki se bodo v torek drugič pomerili z Dudelangeem. Na stadion Jos Nosbaum, ki sprejme zgolj 4.650 gledalcev, bodo potovale tudi Viole, kar bo varovancem Darka Milaniča prav gotovo v veliko pomoč, saj igralci na prvi tekmi kljub zmagi niso pokazali vsega.

Ekipa, ta šteje tokrat 20 članov, je v Luksemburg odpotovala brez Agima Ibraimija in Mitje Vilerja, medtem ko je Aleksander Rajčević, ki je tudi poškodovan, odpotoval, a bo strateg mariborske ekipe Milanič šele po večernem treningu videl, ali ga bo uvrstil v ekipo. Mariborčani si tudi na povratni tekmi želijo zmagati in ne samo braniti prednosti, ki so si jo priigrali doma.

Milanič se zaveda, da ima Maribor lepo prednost, a Primorec na štajerski klopi opozarja: "Imamo lepo prednost, vendar je v nogometu tako, da se moraš vsake naloge lotevati zelo resno. Čaka nas težka naloga, a smo sposobni zmagati tudi na povratni tekmi. Naš cilj v Luksemburgu je še ena zmaga in verjamem, da nam bo uspelo."  Dotaknil se je tudi luksembruškega igrišča. "Je nekoliko ožje, to sem opazil, ko sem si ogledal tekmo proti Andorcem, vendar se bo treba prilagoditi pogojem. Igrišče tudi ne bo tako hitro, kot je v Ljudskem vrtu, toda tudi na drugih stadionih je včasih podobno, kot bo na tem igrišču."

Če bo Maribor boljši tudi skupno, se bo v tretjem krogu pomeril z zmagovalcem iz dvoboja med Borcem iz Banjaluke ter Maccabijem Haifo; slednji je prvo tekmo dobil kar s 5:1, tako da je bržkone že udeleženec tretjega kroga. Tekmo bodo sodili malteški sodniki, glavni bo Marco Borg.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.