V boj za Dončićeve milijone še tretji igralec

Foto: Epa
Foto: Epa
Portal Necenzurirano danes piše, da se je v boj za Dončićevo blagovno znamko, ki je vredna desetine milijonov, vmešal še tretji igralec.
Oglej si celoten članek

Le komu tako zelo dišijo Dončićevi milijoni, se najbrž sprašujete? Gre za nekdanjega partnerja Dončićeve mame Mirjam PoterbinBorisa Požega. Gre za ljubljanskega poslovneža, ki se ukvarja s prodajo nepremičnin in gostinsko dejavnostjo. V košakrarskih krogih je znan tudi kot 'Piksi'. 

Kot poroča portal Necenzurirano, je Dončićeva mama začasa ljubezenskega razmerja z Požegom nanj namreč prenesla upravljanje vseh slovenskih podjetij, ki ekskluzivno tržijo blagovno znamko enega največjih zvezdnikov lige NBA. Požeg je tudi 40-odstotni lastnik podjetja LD77, ki v Evropi trži Dončićevo ime. To je postal oktobra lani, le tri mesece po košarkarskem turnirju na olimpijskih igrah v Pekingu, kjer je slovenska reprezentanca z Dončićem na čelu osvojila četrto mesto. Po koncu ljubezni med Poterbinovo in Požegom pa so se očitno začeli družinski spori in vselej neprijetno deljenje premoženja.

Požeg se je letos znašel v sodni preiskavi zaradi sumov treh velikih tatvin, s katerimi naj bi trije osumljeni povzročili dobrih 45.000 evrov škode. Tožilstvo jim očita, da so odtujili dve osebni vozili in skuter, ki naj bi ga Mirjam Poterbin podarila Luki Dončiću. Požeg je te očitke prejšnji mesec javno zanikal.

Spomnimo: včeraj je ugledni ameriški novinar Marc Stein razkril, da je Dončić v torek vložil zahtevo pri ameriškem uradu za patente in blagovne znamke, s katero zahteva preklic registracije blagovne znamke Luka Doncic 7, ki je trenutno v lasti njegove matere Mirjam Poterbin. Kot je bilo sprva razumeti, naj bi se zaradi pravic sprla Dončić in mama, a očitno temu ni povsem tako, temveč je za Dončićevo zahtevo kriv tretji igralec – Boris Požeg. 

Slovenski košarkarski zvezdnik je v Združenih državah Amerike namreč želel registrirati blagovno znamko LUKA DONCIC. Ameriški patentni urad USPTO je njegovo zahtevo predhodno zavrnil zaradi že obstoječe blagovne znamke Luka Doncic 7. To je leta 2018 ob sinovi privolitvi registrirala njegova mama Mirjam Poterbin.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 08:59 8. September 2022.

    Kaj imata Lukova mama in partner za upravljati z njegovim premoženjem.... .Luka je star 23 let !!!!!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.