V boj za dva milijona

Foto: Žurnal24
Maribor začenja evropsko sezono na gostovanju v Gruziji, kjer tlakuje pot do milijonov. "Nasprotnika smo analizirali. Treba bo igrati zrelo in moštveno," napoveduje Darko Milanič.
Oglej si celoten članek
 

2. kolo kvalifikacij za Ligo prvakov, prve tekme:

Wit - Maribor sreda ob 18. uri
VSI IZIDI IN TEKME V ŽIVO

Državni prvaki iz Maribora v sredo proti Witu odpirajo evropsko sezono. Gruzijski prvak sicer ni moštvo za podcenjevanje, a tudi ne ime za ustrahovanje. Mariborčani pa evropskih pokalov ne gledajo le zaradi športnih uspehov. Nespregledjiva je tudi finančna pogača. In vijoličasti bi si lahko odrezali lep kos.

TV-pravice za proračun
Evropska nogometna zveza ( Uefa ) namreč nastopajočim že v kvalifikacijah za Ligo prvakov namenja donosne nagrade iz naslova televizijskih pravic. Mariborčani za preskok vsakega kola (trenutno so v drugem kvalifikacijskem) dobijo približno 180 tisoč evrov, če pa pridejo do zadnje stopničke pred skupinskim delom Lige prvakov, so v sedmih nebesih. Če namreč izpadejo v zadnjem, četrtem kvalifikacijskem kolu, bodo za sodelovanje dobili več kot dva milijona evrov. V prevodu, skoraj cel proračun, ki ga na sezono namenjajo za delovanje članske ekipe.

 
 

V sredini so zelo agresivni, njihov reprezentant povezuje igro ekipe, osrednja branilca sta kljub svoji višini zelo stabilna.

Darko Milanič

 
Prispeli v torek
Mariborska odprava je sicer včeraj pristala v gruzijskem glavnem mestu, igralci pa so zvečer tudi preizkusili igralno površino stadiona Mikheil Meskhi . Trener Darko Milanič je zadovoljen s stanjem v ekipi po pripravljalnem obdobju in spoštuje nasprotnika.

Zrelo in moštveno
"Nasprotnika smo podrobno analizirali. Treba bo igrati zrelo in moštveno. V sredini so zelo agresivni, njihov reprezentant povezuje igro ekipe, osrednja branilca sta kljub svoji višini zelo stabilna. Ti igralci nosijo glavno breme, a ostali za njimi ne zaostajajo veliko," je tekmecem na dušo popihal Izolčan na klopi vijoličastih.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.