V boj za veliki finale

Foto: Žurnal24 Hokejisti Olimpije so s svojim nastopi na Bledu že zaključili.
Hokejisti ZM Olimpije bodo v Linzu odigrali prvo tekmo v polfinalu avstrijskega državnega prvenstva. Ljubljančani so imeli precej več časa za počitek kot njihovi nasprotniki.
Oglej si celoten članek
 

V živo

Prenos tekme lahko od 19.15 spremljate tudi na naši spletni strani www.zurnal24.si

Izbranci Mika Posme bodo v dvoboj krenili bolj spočiti kot tekmeci. Zadnje srečanje v Celovcu so namreč odigrali pred tednom, Linz pa si je šele po peti tekmi z Jesenicami izbojeval nastop med najboljšimi štirimi ekipami. "Igralci Linza so zagotovo bolj utrujeni kot mi, saj so še v nedeljo igrali z Jeseničani. Mi smo imeli precej lažje delo v četrtfinalu in smo, kar se tega tiče, v prednosti," je povedal napadalec zeleno-belih Egon Murič , ki o tekmecu meni: "Imajo zelo dober napad, ki zna izkoristiti nasprotnikove napake. To so pokazali tudi proti Jesenicam. Zelo pomembna bo naša igra v obrambi, saj jim ne smemo pustiti, da se preveč približajo našemu golu. Predvsem bo treba zaigrati zelo disciplinirano in brez nepotrebnih prekrškov."


ZM Olimpija bo potrebovala pomoč zvestih navijačev. © SPS

 
Utrujenost svojih igralcev je po zadnji tekmi izpostavil tudi trener Linza Jim Boni : "Čustveno smo izrčpani. Zelo bo pomembno, da se umirimo in se pripravimo na nov niz tekem." Prvi strateg črnih kril proti Olimpiji napoveduje izenačene tekme: "Imajo odličnega vratarja in nasplošno igrajo dobro v obrambi. Verjamem, da nas čaka dobra serija." O tem je prepričan tudi kapetan ekipe iz Linza Philipp Lukas . Ta se najbolj boji prvega napada Olimpije: "Imajo odlične posameznike. Todd Elik je zelo izkušen igralec, ki zna odločati tekme, prav tako je izjemen Ralph Intranuovo."

Prenosi gostujočih tekem
V ljubljanskem klubu so poskrbeli tudi za navijače, ki se ne bodo odločili za pot v Linz. ZM Olimpija je namreč od televizijske hiše Premiere odkupila pravice za prenos tekem z Linzem, gostujoče dvoboje zmajev pa si bo mogoe ogledati na televiziji Šport klub .
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.