V boju za skupno zmago, a ni začel današnje etape

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Četrti v skupnem seštevku je moral odstopiti.
Oglej si celoten članek

Potem ko se je zaradi bizarne nesreče odstopil etapni zmagovalec Biniam Girmay, tega je ob podelitvi na zmagovalnem odru v oko zadel zamašek s steklenice šampanjca, se je pred petkovo etapo moral posloviti še eden od vidnejših kolesarjev na tokratni dirki po Italiji.

Francoski kolesar Romain Bardet je moral namreč zaradi bolezni odstopiti pred 13. etapo Gira od Sanrema do Cunea (150 km). Izkušeni član ekipe DSM je zbolel med četrtkovo etapo, čez noč pa se mu je stanje poslabšalo, zaradi česar ni začel današnje preizkušnje, je v izjavi za javnost sporočilo njegovo moštvo.

Enaintridesetletni Bardet je v skupnem seštevku sicer zasedal četrto mesto in bil v boju za svojo prvo zmago na tritedenskih pentljah. Za vodilnim Špancem Juanom Pedrom Lopezom (Trek-Segafredo) je zaostajal 14 sekund.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.