V Bokijeve čevlje: "To bo izziv, ne pritisk"

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Edo Murić je pred dnevi igral na EP do 20 let, zdaj bo moral v članski izbrani vrsti stopiti v čevlje Boštjana Nachbarja. "Če mi bo selektor dal čast, da mi zaupa in me vzame s sabo v Litvo, mu bom skušal vrniti z vsakim atomom moči, dal bom vse od sebe, treniral bom maksimalno," je v intervjuju za Žurnal24 zatrdil košarkar novomeške Krke.
Oglej si celoten članek

Prihajate z EP do 20 let. Bili ste 11., a zdelo se je, da bi lahko dosegli več. Nekaj nihanj v igri in tako vam je ušlo kar nekaj zmag.
Razlog je, da smo imeli najmlajšo ekipo. Par zmag nam je res ušlo v sami končnici. A za nami so bile reprezentance Srbije, Grčije, Litve in Hrvaške, ki so na vseh ostalih evropskih prvenstvih bile v samem vrhu. Proti vsem reprezentancam smo igrali izenačeno. Pokazali smo, da lahko igramo enakovredno. Ne bi rekel, da je 11. mesto neuspeh, ampak en lep dokaz, da smo dobro igrali in dobro trenirali.


Bi rekli, da prihajate na priprave članske reprezentance utrujeni ali pa v pravem tekmovalnem ritmu?

Mislim, da bolj v pravem tekmovalnem ritmu. Sem povsem osredotočen. Z glavo sem pri stvari. Dal bom vse od sebe. Komaj čakam, da se začne, da pokažem, kar znam. Če bo to dovolj za potovanje v Litvo, bo super, če ne, bom vseeno dal vse od sebe.

Ker na prvenstvo ne more Boštjan Nachbar, tja gotovo potujete vi. Pred časom je selektor Božidar Maljković dejal, da ste ob Nachbarju vi edina klasična trojka.
Jaz mu bom skušal zaupanje maksimalno vrniti. Če mi bo selektor dal čast, da mi zaupa in me vzame s seboj v Litvo, mu bom skušal vrniti z vsakim atomom moči, dal bom vse od sebe, treniral bom maksimalno. Jaz upam, da bom lahko reprezentanci čim bolj pomagal in potoval z njimi v Litvo.

Bo kaj pritiska, mladi ste še, pa bo že treba stopiti v Nachbarjeve čevlje?
To je bolj izziv kot pritisk. Vsak mlad igralec ima rad izzive. Jaz sem tudi borec po duši. Boril se bom do konca.


Že razmišljate o ciljih, željah za evropsko prvenstvo?

Kljub toliko odpovedim vidimo, da imamo v ekipi znana in izkušena imena. Cilje imamo visoke. Moja želja je, da bi prišli med štiri najboljše, da bi igrali polfinale. Dali bomo vse od sebe. Vem, da so fantje maksimalno motivirani in da imajo iste cilje.

Selektor Maljković je po prvih dveh tekmah dejal, da se v Evropi igra vse bolj agresivna, tudi malo umazana igra, da pa Slovenci še niso pripravljeni na pretep. Boste vi pripravljeni sprejeti "batine"?
Ja, jih bom. Zagotovo. Sem borec. Če se bo igrala umazana košarka, bom tako igral tudi jaz. Skušal se bom čim bolj prilagoditi ekipi in igrati tako, kot bo od mene zahteval Božidar Maljković.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.