V Celju čakajo pariške bogataše

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Celjska Arena Zlatorog bo v nedeljo gostila najbogatejšo rokometno zasedbo na svetu. Varovanci Branka Tamšeta proti zvezdniškemu Paris Saint-Germainu napovedujejo boj do zadnje sekunde.
Oglej si celoten članek

"Lani smo morali preliti veliko znoja in krvi, da smo si priborili to elitno ligo prvakov in zavedamo se proti komu igramo. Sam nimam iluzij glede razporeditve moči, vseeno pa si želim, da bi se lahko kazali v naši najboljši izvedbi. Zato predvsem ne smemo veliko razmišljati o nasprotnikih, zvezdnikih, temveč predvsem o svoji igri. Zelo lepo je namreč igrati ligo prvakov, če si v formi, ko si konkurenčen, drugače pa je v situaciji v kateri smo, ko te poleg vsega na domačem prizorišču na vsake tri dni čakajo »pehotne mine«," je nedeljski spektakel napovedal trener Celja Pivovarne Laško Branko Tamše, ki ne bo mogel računati na prvega organizatorja igre Miho Zarabca.

"Žal se nam stanje nič kaj ne izboljšuje, prej obratno. Miha je odsoten že dalj časa, težave ima Luka Žvižej, ki je izpustil včerajšnjo tekmo, zbolel je Gajić, bojim pa se, da ne bi se enako zgodilo še komu, glede na to, da sta pred Ivanom že zbolela Grega Potočnik in naša fizioterapevtka in da gre očitno za virozo. Vse skupaj se vleče že od samega začetka in gotovo se bo počasi, oziroma enkrat tudi obrnilo v bolj pozitivno smer glede poškodb in bolezni. Nam te onemogočajo predvsem normalen trening in uigranost, ob tem da igramo proti ekipam, ki bolja ali manj lahko vse upajo na naslov evropskega prvaka in po večini tudi nimajo podobnih težav, kot mi."

Borbenost ni vprašljiva

Po štirih krogih Lige prvakov imajo Celjani na svojem izkupičku zmago in tri poraze, morebitna točka proti Parižanom pa bi pomenila pravo senzacijo, čersar se zaveda tudi Tamše: "Prepričan sem, da z borbenostjo ne bo problemov in to lahko vsakemu gledalcu in navijaču obljubimo. S tem je odprta tudi možnost, da naredimo nekaj več, kot nam je uspevalo do sedaj. Verjamem, da nam bo poln Zlatorog dal še dodatno energijo in da bomo proti Parizu zastopali klubske barve na način, kot je edino sprejemljivo za Celje. Po zadnjih predstavah Pariza lahko vidimo, da se dviguje v svoji igri iz tekme v tekmo, iz dneva v dan, kar je ob vseh posameznikih normalno."

Serdarušić ponovno v Celju

V izredno kakovostni zasedbi Pariza velja izpostaviti Nikolo Karabatića, Mikela Hansena, Luca Abaloja, Thierya Omeyerja, Igorja Vorija ter legendarnega stratega Noko Serdarušića, ki je pred leti že vodil Celje in slovensko reprezentanco, tako da se celjskim ljubiteljem rokometa obeta poslastica.

"Kamorkoli se obrneš v njihovi ekipi naletiš na zvezdnika, ki imajo vsi izjemne individualne kvalitete. Krasi jih zelo dobra obramba in hiter prehod v napad. Mi vemo, kaj moramo popraviti v primerjavi s tekmo v Nemčiji. Izkoristiti je potrebno čiste priložnosti in ne streljati iz neizdelanih akcij. V Flensburgu smo to počeli in zato visoko izgubili, enako pa se nam lahko zgodi s Parižani, zato bodo to poglavitne naloge, ki so pred nami na tej tekmi," je zaključil Tamše.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.