Tako se razumeta Dončić in Porzingis, poletni načrt pove vse

Foto: Twitter porzingis dončić
Oglej si celoten članek

Po slovesu najboljšega evropskega košarkarja vseh časov Dirka Nowitzkega, ki se je upokojil po 21 sezonah, se pri Dallas Mavericks nadejajo nove ere pod taktirko mladega Luke Dončića, ki bo imel v lovu končnico in zasledovanju uspeha iz sezone 2011, ko so osvojili šampionski prstan, tudi zvezdniškega pomagača.

Slovenski košarkar je lani z Dallasom podpisal triletno pogodbo, ob začetku prestopnega roka (30. junij) pa naj bi zvestobo moštvu uradno obljubil tudi Kristaps Porzingis. 

Latvijec, ki ob z začetkom prestopnega roka postal "omejen" prost igralec (ang: restricted agent), kar pomeni, da lahko prisluhne ponudbam drugih klubom, vendar ima Dallas potem možnost, da ponudbo izenači, ima na mizi petletno pogodbo v vrednosti 158 milijonov dolarjev. Podpisal naj bi jo v ponedeljek.

Porzings se je Dallasu pridružil pozimi v dogovorui z New York Knicks, v katerega se bili vključeni še DeAndre Jordan, Wesley Matthews, Dennis Smith Jr, Trey Burke, Tim Hardaway Jr., Courtney Lee in dva izbora v prvem krogu bodočih naborov.

Latvijec ni igral vse od februarja 2018, ko je utrpel hudo poškodbo kolena, zaradi katere je izpustil celotno lansko sezono. Pred poškodbo je v povprečju prispeval 22,7 točlke, 6,6 skoka in 2,2 blokade na tekmo.

Foto: Twitter dončić porzingis

Po poročanju ameriških medijev sta se Porzingis in Dončić zelo dobro ujela in spletla pristne prijateljske vezi. Košarkarja bosta v prihajajči sezoni nosila breme visokih pričakovanj, zato ne nameravata ničesar prepustiti naključju.

Po navedbah dobro obveščenih virov bosta Dončić in Porzingis skupaj oddelala velik del poletnih priprav, da bi razvila čim boljšo medsebojno kemijo pred prihajajočimi izzivi. 

Čeprav fanta tvorita enega udarnejših dvojcev v ligi NBA, pa Dončić ne skriva, da bi si v moštvu želela še kakšnega pomagača.

"Jaz in KP sva mlada košarkarja, zato mislim, da potrebujeva še nekaj igralcev, ki nama bodo lahko priskočili na pomoč. Ne glede na to, ali bova pomoč dobila ali ne, se bomo poskusili uvrstiti v končnico," je povedal slovenski košarkar.

Dallas ima še kar nekaj finančnega manevrskega prostora, zato bo po napovedih strokovnjakov zelo drejaven v prihajajočem prestopnem roku.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.