V Dallasu se jim je odvalil kamen od srca

Foto: Epa luka dončić
V Dallasu so se po vrnitvi Luke Dončića stvari spet postavile na svoje mesto.
Oglej si celoten članek

Košarkarji Dallas Mavericks so težko pričakovano vrnitev prvega zvezdnika obeležili z zmago nad San Antonio Spurs (102:98). Luka Dončić je proti moštvu slovitega Gregga Poppovicha, ki je Slovenca po tekmi primerjal s velikim Magicom Johnsonom, dosegel 24 točk, 10 skokov in osem podaj ter se tako zmagoslavno vrnil po štirih tekmah odstotnosti zaradi poškodbe desnega gležnja.

"Luka je spet počel tisto, kar najbolje zna," je povedal center Dallasa Kristaps Porzingis. "Privabi toliko pozornosti, da smo ostali bolj odrpti za mete. Naša naloga je, da te mete zadenemo. Lepo ga je bilo imeti končno spet v ekipi," je dodal Dončićev zvezdniški soigralec.

Foto: Epa rick carlisle Dallas se je proti San Antoniu pobral po šokantnem porazu s Toronto Raptors, proti katerim so zapravili kar 30 točk prednosti. "To je bilo boleče. Ko sem se po tekmi pogovarjal z novinarji, sploh še nisem uspel predelati, kaj se je zgodilo. Dobljena tekma nam je izpolzela iz rok," je priznal Rick Carlisle.

Med krajšim premorom, ki je sledil, so si košarkarji napolnili baterije. "Odmaknili smo se od košarke in preživeli čas z družinami. Želeli smo si uspešne vrnitve proti Spursom," je pojasnil Porzingis.

Dallas ima pred serijo treh gostovanj na računu 20 zmag in 10 porazov. V gosteh sta letos od Dallasa (11-3) boljši samo dve moštvi - Los Angeles Lakers (14-3) in Milwaukee Bucks (12-3), zanimivo pa, da sta na domačem terenu obe klonili proti Dončićevi ekipi.

Foto: Epa luka dončić trening

Naslednji izziv za Dallas bo Golden State Warriors, temu sledita tekmi z Lakersi in Oklahomo City Thunder. Bojevniki (8-24) imajo drugi najslabši izkupiček v ligi NBA, Oklahoma pa je po sedmih zmagah na zadnjih desetih tekmah prisopihala do 50-odstotnega izkupička (15-15). Lakersi (24-7) so drugi v ligi.

Dallas Mavericks so za 20 zmag potrebovali le 30 tekem (20-10). V lanski sezoni so 20 zmag dosegli šele po 42 tekmah (20-22).

Teksačani bodo računali na doprinos najboljšega strelca, skakalca in podajalca, svoje pa bo moral dodati tudi Porzingis, ki je v času Dončićeve odsotnosti prevzel vlogo vodje. Po petih zaporednih dvojnih dvojčkih se je proti San Antoniu ustavil pri 13 točkah in osmih skokih, za kar se je po tekmi malodane opravičil.

"Rad bi bil čim bolj nesebičen. Vedno si želi dosegati koše in igrati agresivno, vendar želim pomagati ekipi. Če smo učinkoviti in zmagujemo, sem pripravljen sprejeti vsako vlogo. Iščem svoje mesto znotraj sistema in občutek imam, da napredujemo. Luka je nazaj, zdaj pa je na meni, da postanem še boljši. Morda mi občasno peša met, z ostalim sem zadovoljen. Mislim, da smo na pravi pot," je sklenil visokorasli Latvijec.

Foto: Twitter Kristaps Porzingis Luka Dončić

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.