"V derbiju za čast, slavo in ponos!"

Foto: Simon Maljevac
Foto: Simon Maljevac
Čeprav usoda sobotnega velikega derbija med Olimpijo in Mariborom visi na nitki, se v taboru zmajev ne ozirajo na špekulacije in se maksimalno pripravljajo na spektakel. Sestanek o usodi derbija na UE Ljubljana še poteka, odločitev naj bi padla ob pol treh.
Oglej si celoten članek
"Zaradi takšnih tekem se nogomet igra. Ob mojem prihodu sem si zaželel, da bi bil stadion poln in vesel sem, da se bo to zgodilo tako hitro. Moji fantje so očitno že včeraj razmišljali o derbiju. Svoje so naredili tudi številni klici prijateljev in znancev, ki si želijo zastonj vstopnic (smeh). Sam sem jih kupil okrog 30, šele sedaj pa sem spoznal, da imam veliko znancev (smeh)," je na dopoldanski tiskovni konferenci pojasnil trener Olimpije Marijan Pušnik.

"Še vedno nismo na tisti ravni, ki bi si jo želeli. Derbi prinaša veliko. Smo samozavestni, saj imamo prednost na lestvici. Če bi mi kdo pred pričetkom sezone ponudil takšno prednost, bi jo takoj sprejel. Zakaj pa ne bi malce sanjali. Seveda si želim, da bi slavili zmago, Gorica in Domžale pa remizirale, kar nam bi prineslo dodatno prednost."

"Včeraj sta me predsednik in direktor obvestila, da je usoda derbijem pod vprašajem. Tudi fantje so to novico hitro izvedeli. Seveda to vpliva na vse nas. Kot profesionalci razmišljamo, da se bo derbi odigral. Če se kdo hoče na račun derbija okoristiti, to ni naša stvar. Gre se za čast, slavo in ponos. Pozivam obe navijaški skupini, da se osredotočita na nogomet."

Šporar pričakuje spektakel

Kapetan zeleno-belih Andraž Šporar nestrpno pričakuje bitko z vijoličastimi: "Pričakujem lepo tekmo v odličnem ambientu. Maribor se dviguje, vendar bomo naredili vse, da točke ostanejo v Ljubljani. Trenutno smo v dobrem stanju, čeprav v zadnjem obdobju ne zmagujemo s takšno lahkoto."

"Seveda nas novica o morebitni odpovedi ni razveselila. Upam, da tako pomembna tekma ne bo odpovedana in prestavljena na kakšen slabši termin. Upam, da se bo debri odigral," je dodal Šporar.
 

"Vsi se veselimo tega derbija. Za takšne tekme se živi. Po pokalni tekmi s Celjem smo misli usmerili v sobotni derbi," je dodal vezist Nik Kapun.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.