"V dirkalniku sem pripravljen umreti"

Foto: Epa kevin magnussen
Kevin Magnussen (Haas-Ferrari) ne bo spremenil agresivnega pristopa.
Oglej si celoten članek

Danski dirkač Kevin Magnussen (Haas-Ferrari) se je odzval na kritike dirkaških kolegov, katerim jasno in odločno sporoča, da ne namerava spreminjati svojega stila vožnje. 

Pierre Gasly (Toro Rosso) ga je po dirki za VN Azerbajdžana označil za najnevarnejšega voznika na startni vrsti, lani pa je nad članom ameriške ekipe Haas-Ferrari besnel Nico Hülkenberg (Renault), ki ga je proglasil za najbolj nešportnega dirkača v paddocku F1.

"Ne maram kompromisov," je svoje stališče branil 25-letni Magnussen. "Dal bom vse od sebe. Umrl bom v dirkalnilu. Ne bom se zadrževal. Na kocko bi dal svoje življenje. Ko si nadenem čelado in grem v dirko, je to vse, kar obstaja na tem svetu," je dodal.

"Rad imam družino in v življenju uživam v marsičem, a v dirkalniku mi nič drugega ni pomembno. Ko sedem v dirkalnik, je formula 1 smisel mojega življenja. V ekipi s sredine razpredelnice nimaš zagotovljenih točk. Včasih preprosto nimaš kaj izgubiti. Morda dobiš kazen ali ostaneš brez krilca, a nimaš kaj izgubiti, če dirkaš na 11. mestu," je pojasnil Danec, ki priznava, da bi v zmagoviti ekipi ubral drugačno strategijo. 

"Če se boriš za prvenstvo, je to tek na dolge proge. Potem moraš spremeniti pristop. Če bi se jaz boril za naslov prvaka, ne bi dirkal na takšen način," je pristavil 25-letnik.

Magnussen je bil zaradi incidenta z Gaslyjem kaznovan z desetsekundim pribitkom in dvema kazenskima točkama.

Foto: Epa kevin magnussen

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.