V družbi Reala, Barçe, L'poola, Bayerna ...

Foto: EPA
Foto: EPA
Nogometaši Maribora bodo danes dobili tekmece v skupinskem delu Lige prvakov. Žreb v Grimaldi Forumu v Monte Carlu se bo začel ob 17.45.
Oglej si celoten članek

Po drugi uvrstitvi v Ligo prvakov je slovenski prvak Maribor po 15 letih spet med nogometno elito. Predstavniki štajerskega kluba se bodo danes popoldne udeležili žreba, na katerem bodo dobili tekmece v najelitnejšem klubskem tekmovanju. Mariborčani so uvrščeni v četrti, zadnji jakostni boben, ples kroglic pa jim lahko nameni zelo različne tekmece.

Ljudski vrt bo v vsakem primeru obiskal eden od evropskih velikanov iz prvega jakostnega bobna. Glede na razporeditev ekip po bobnih in dejstvo, da v eni skupini ne moreta biti dva kluba iz iste države, si je moč zamisliti več scenarijev, ki bi bili različno zanimivi za širšo javnost. 

Basel celo v drugem bobnu

Lahko se zgodi, da bodo Vijolice v skupini igrale npr. z evropskim prvakov Realom, Paris Saint-Germainom in Liverpoolom, možen pa je tudi povsem nasproten scenarij, po katerem bi v Slovenijo pripotovali npr. Porto, Basel in Olympiacos. V družbi slednjih bi Mariborčani precej lažje prišli do kakšne točke ali celo zmage, ki bi jim prinesla še dodatne evre. Zmaga v LP se namreč nagradi z milijonom evrov, remi pa s pol manjšo vsoto.

V skupinskem delu bo 32 ekip razdeljenih v osem skupin, po dve najboljši iz vsake se bosta uvrstili v spomladanske izločilne boje. Tretje mesto prinaša nastop v 1/16 finala Evropske lige, zadnjeuvrščeno moštvo pa bo zaključilo evropske nastope. Maribor je v sezoni 1999/2000 osvojil štiri točke v Ligi prvakov in v konkurenci Lazia, leverkusenskega Bayerja in kijevskega Dinama zasedel zadnje mesto.

Razporeditev ekip po jakostnih bobnih:

Prvi boben:
Real Madrid, Barcelona, Bayern München, Chelsea, Benfica, Atlético Madrid, Arsenal, Porto.

Drugi boben:
Schalke, Borussia Dortmund, Juventus, Paris Saint-Germain, Šahtar Doneck, Basel, Zenit St. Peterburg, Manchester City.

Tretji boben:
Bayer Leverkusen, Olympiakos Pirej, CSKA Moskva, Ajax Amsterdam, Liverpool, Sporting Lizbona, Galatasaray, Athletic Bilbao.

Četrti boben:
Anderlecht, AS Roma, APOEL Nikozija, BATE Borisov, Maribor, AS Monaco, Malmö, Ludogorec Razgrad.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.