V dveh letih od najbolj plačanega igralca na svetu do upokojitve

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Nekdanji argentinski reprezentant je sklenil športno pot.
Oglej si celoten članek

Nekdanji argentinski nogometni reprezentant Ezequiel Lavezzi je pri 34 letih končal športno pot. V zadnjih treh letih je južnoameriški napadalec igral za kitajsko ekipo Hebei Fortune, pred odhodom na azijsko celino pa za italijanski Napoli in francoski PSG. V domovini je branil barve Estudiantesa in San Lorenza.

"Moja nogometna zgodba je bila vsa ta leta neverjetna. Zaznamovana je bila z učenjem, posebnimi trenutki in spomini, ki se jih bom spominjal do konca življenja. Hvala vsem, ki ste mi stali ob strani. Prišel je čas, da se poslovim od najbolj neverjetnega dela mojega življenja," je ob slovesu dejal Lavezzi. 

V Evropi je pet let prebil v dresu Napolija, leta 2012 pa prestopil v PSG za 28 milijonov evrov. S pariškim klubom je štirikrat postal francoski prvak, leta 2016 pa je s prestopom na Kitajsko postal najbolj plačani nogometaš na svetu, na sezono je zaslužil 20 milijonov dolarjev. V prvi sezoni je sicer odigral le 775 minut, sploh ni dosegel zadetek, za vsako odigrano minuto na zelenici pa je tako pobasal 30 tisočakov. Naslednje leto se je odkupil z 20 goli in 19 asistencami, v tej pa je zbral 11 tekem in tri zadetke.

Foto: Profimedia Ezequiel Lavezzi

Lavezzi je za argentinsko izbrano vrsto odigral 51 tekem in dosegel devet golov. Bil je član izbrane vrste, ki je slavila na poletnih olimpijskih igrah v Pekingu 2008, igral je tudi na svetovnem prvenstvu v Braziliji 2014, kjer so gavči v finalu v podaljšku izgubili proti Nemcem z 0:1.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.