V dvoboju gostiteljic EP v Stožicah boljše Črnogorke

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Slovenske rokometašice tretjič izgubile v pokalu EHF.
Oglej si celoten članek

Slovenska ženska rokometna reprezentanca je na svoji peti tekmi pokala EHF v Ljubljani izgubila proti Črni gori z 28:33 (12:11). Slovenija se bo v nedeljo, 24. aprila, v Podgorici znova pomerila s Črno goro.

Slovenija je doživela tretji poraz v pokalu Evropske rokometne zveze (EHF). To je namenjeno reprezentancam, ki ne nastopajo v kvalifikacijah za letošnje evropsko prvenstvo med 4. in 20. novembrom v Sloveniji, Črni gori in Severni Makedoniji.

Po nepopolnem krogu je v vodstvu Norveška - branilka evropskega naslova bo drevi ob 19.30 gostovala pri Severni Makedonija - z osmimi točkami, Črna gora je zbrala šest, Slovenija štiri, Severna Makedonija pa je brez njih.

Slovenija je pred današnjo tekmo dvakrat premagala Severno Makedonijo (29:28 in 27:20) ter dvakrat izgubila z Norveško (21:26 in 17:29).

Slovenke so se na zadnji medsebojni tekmi na lanskem svetovnem prvenstvu v Španiji poigrale s Črnogorkami in jih visoko premagale z 28:18. Njun današnji obračun v največji slovenski dvorani je bil veliko bolj izenačen in negotov, zmage pa so se veselile izbranke legendarne črnogorske rokometašice Bojane Popović. Do 48. minute je bila tekma povsem odprta (23:24), v prelomnih trenutkih dvoboja pa so Slovenke popustile. V 57. minuti je njihov zaostanek znašal pet golov (26:31) in jasno je bilo, da bodo doživele poraz.

V slovenski reprezentanci je bila na današnji tekmi najbolj učinkovita Ana Gros z desetimi goli, Tamara Mavsar, ki je po porodu odigrala svojo prvo reprezentančno tekmo, in Nataša Ljepoja pa sta dosegli po štiri zadetke.

Slovenija bo v nedeljo gostovala v Podgorici, črnogorski strokovnjak na slovenski klopi Dragan Adžić pa na tej tekmi ne bo mogel računati na igralke Krima Mercatorja, ki se pripravljajo za četrtfinalni tekmi evropske lige prvakinj z norveškim Vipersom. Prva tekma bo 1. maja v Ljubljani, povratna pa 7. maja v Kristiansandu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.