V enem večeru dve zmagi Srebotnikove

Foto: Žurnal24 Katarina Srebotnik je proti Švici prinesla točko pri dvoboju posameznic. (Foto:
Radwanska je v drugem kolu WTA-turnirja v Zürichu pošteno namučila Srebotnikovo, a je vendarle morala priznati poraz. Pozneje je Katarina igrala še v dvojicah in prav tako zmagala.
Oglej si celoten članek
 

Zürich (WTA), osmina finala

K. Srebotnik (SLO) : A. Radwanska (POL, 5) 2:6, 7.6, 6:3
F. Pennetta (ITA) : J. Janković (SRB, 1) 5:7, 6:3, 6:3
A. Ivanović (SRB, 2)
: M. Bartoli (FRA) 6:2, 6:4

Na WTA-turnirju v Zürichu je bilo v četrtek odigranih več dvobojev drugega kola tekmovanja. Na igrišču je bila tudi najboljša slovenska igralka Katarina Srebotnik, ki se je za uvrstitev v nadaljnje kolo pošteno prepotila. Prvi niz je njena nasprotnica s Poljske  Agniezska Radwanska dobila s 6:2 in bila v drugem nizu že blizu zmage, Slovenka je namreč zaostajala že s 3:5. Nepostavljena Velenjčanka se je nato le zbrala in z dobljenim drugim nizom s 7:6 izsilila dodatni niz. Tega je dobila s 6:4 in se uvrstila v tretje kolo. Tam pa ne bo igrala prva igralka sveta Jelena Janković, ki jo je presenetila nepostavljena Flavia Pennetta. Italijanka je Srbkinjo premagala s 5:7, 6:3 in 6:3. Jeleni je, kot je priznala sama, zmanjkalo goriva: "Nisem robot. Po treh osvojenih turnirjih v treh različnih časovnih conah sem psihično in fizično povsem izčrpana." Pennetta bo četrtfinalna nasprotnica Srebotnikove.

Naša šampionka na utrujenost ni pomislila in je v razmaku le nekaj ur dobila še drugi dvoboj. Z Ai Sugijamo sta namreč odigrali še četrtfinalni dvoboj drugega kola med dvojicami in v podaljšani igri po uri in desetih minutah igre v treh nizih s 6:2, 3:6 in 10:6 le ugnali poljsko navezo Klaudia Jans-Alicija Rosolska. V polfinalu se bosta drugi nosilki pomerili z nemško-švicarskim parom Anna Lena Grönefeld-Patty Schnyder.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.