V finalu s Kielom

Foto: Žurnal24 Sendvič Celja in Flensburga
Na prvi tekmi pokala EHF pokala zmagovalcev med Celjem P. L. in Magdeburgom so gostitelji s 33:26 (16:11) premagali goste. Na drugi je Kiel je premagal Magdeburg (31:30). Finale Celje : Kiel.
Oglej si celoten članek

Celjani so tekmo začeli silovito in si v uvodnih desetih minutah priigrali prednost petih golov (6:1). Varovanci poljskega trenerja Bogdana Wente nikakor niso našli pravega ritma igre. Preglavice jim je delalal predvsem trda celjska obramba 5-1. Učinkovito pa je deloval tudi celjski napad. Nemci so se iz sna prebudili po prvi čertrtini tekme, ko so celo izenačili, a jim celjski rokometaši niso dovolili, da bi povedli. Dve minuti pred koncem je David Špiler povišal na 14:11. Do konca prvega dela pa so prednost še povišali na 16:11.

 

EHF pokal zmagovalcev

Celje P. L. : Magdeburg 33:26
THW KIel : HSV Hamburg 31:30

Drugi del bolj izenačen
V uvodu drugega dela sta bila nasprotnika bolj izenačena, a so Varovanci Kasima Kamenice ves čas nadzorovali potek tekme, na kateri devetouvrščeni ekipi nemške Bundeslige niso dali upanja na zmago. Po preteklih 45. minutah so imeli pet golov prednosti (24:19), sedem minut pred koncem pa so prvič povedli za šest golov (30:24). Jasno je bilo, da bo zmaga ostala doma (33:26). V celjskih vrstah velja pohvaliti Davida Špilerja, Mirsada Terzića, kapetana Edvarda Kokšarova in Gorazda Škofa, medtem ko na nemški strani ni bilo pretirano razpoloženega igralca.  

V finalu s Kielom
V drugem polfinalnem dvoboju sta se pomerila nemška rivala THW Kiel in HSV  Hamburg. Z minimalno razliko so zmagali nemški prvaki in zmagovalci Lige prvakov rokometaši Kiela (31:30). Na tekmi ni igral novopečeni član "zeber", Slovenec Aleš Pajovič saj mu je Ciudad Real nastop navkljub žegnu Evropske rokometne zveze (EHF) prepovedal. Pri zebrah je blesetl slovenski reprezentant Vid Kavtičnik, ki je Hamburgu natresel 11 golov. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.