V finalu še kanarčki

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Luke Koper je po remiju v Domžalah (1:1) prišla v finale Pokala Slovenije, v katerem se bodo "kanarčki" pomerili s Celjem. Obračun za lovoriko bodo Primorci odigrali na svoji Bonifiki, kjer se bodo z "grofi" pomerili 20. maja.
Oglej si celoten članek

Koper bo imel priložnost, da si prek pokala zagotovi nastopanje v kvalifikacijah za Ligo Evropa in obenem pride do tretje pokalne lovorike. Zadnjič so slavili leta 2007. "Ravbarji" ostajajo pri enem pokalnem naslovu iz leta 2011. Celje in Koper sta se že merila v finalu pokala, in sicer leta 2006 na celjski Areni Petrol, ko so bili Primorci uspešnejši po enajstmetrovkah.

Že v prvih sekundah tekme v Domžalah, Koper je prvi dvoboj dobil z 1:0, je z leve proti golu Vasje Simčiča sprožil Matic Črnic, koprski vratar ni imel veliko dela. Bolj vroče je bilo v četrti minuti, ko je Slobodan Vuk po dolgi žogi zvito meril z glavo, toda žoga je zletela mimo gola. V uvodnih minutah so imeli Domžalčani vseskozi pobudo, gostje so čakali na priložnost za protinapad. 

V 13. minuti je Juninho prodrl proti sredini z desne in namestil strel Vuku z roba kazenskega prostora, poskus iz obrata je Simčič ubranil s skrajnimi močmi. Vuk je kmalu zatem poskusil še enkrat s podobnega položaja, tokrat je žoga zletela čez gol. V naslednjih minutah se je nalet domačinov umiril. Koprčani so proti golu Nejca Vidmarja prvič resneje pogledali v 30. minuti, Mitja Lotrič je prosti strel z leve poslal visoko čez vrata. Na drugi strani je Vuk po podaji Črnica še enkrat poskusil in zadel blok, po naslednjem kotu je z 20 metrov polvolej proti golu poslal Juninho, Simčič je žogo ujel.

V končnici prvega dela pa so Koprčani zatresli mrežo, vendar so sodniki gol upravičeno razveljavili zaradi prekrška Amarja Rahmanovića. V 44. minuti so Domžalčani zapravil najlepšo priložnost. NejcSkubic je prebil na desnem boku in zavrnil žogo, Vuk jo je sprva povsem zgrešil, vendar se mu je srečno odbila za še en poskus, toda okroglo usnje je z desetih metrov poslal previsoko in ekipi sta na odmor odšli brez zadetkov.

Tudi začetek drugega polčasa je bil v znamenju terenske premoči Domžal, vendar so bili Primorci vedno znova na pravem mestu v obrambi. Gostje so v 57. minuti tudi sami zapretili po prostem strelu Ivice Guberca z leve, na drugi vratnici z glavo žoge ni dobro zadel Matej Palčič. Trener Kopra Rodolfo Vanoli je nato potegnil prvo potezo, Rahmanovića je zamenjal Goran Galešić.

Slednji je takoj zaznamoval srečanje. Po nekaj sekundah je izsilil prekršek na desni in s prostega strela sam podal v sredino, kjer je na prvi vratnici do žoge prvi prišel Denis Halilović in s strelom z glavo v daljši kot matiral nemočnega Vidmarja. Tekla je 61. minuta. Elsner je brž reagiral in v igro poslal Mateja Eterovića. V 66. minuti je Vidmar s pravočasnim izhodom iz vrat ustavil prodor Lotriča. 

Minuto zatem je Simčič odlično ubranil prosti strel Benjamina Morela. To je bila napoved izenačenja v 69. minuti. Črnic se je 25 metrov od gola odločil za strel, žoga je letela proti sredini vrat, a pred golom čudno odskočila in presenetila Simčiča. Slednji je v 73. ustavil poskus Eterovića, DejanTrajkovski pa je kmalu zatem meril čez gol. V zaključnih minutah so domači jalovo pritiskali, najlepšo priložnost pa so imeli gostje, ko je po kotu z glavo mimo gola meril Palčič.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.