V finalu tudi kopica Slovencev

Foto: Epa Blaž Janc
Rokometaši iz Barcelone in Kiela so letošnji finalisti zaključnega turnirja lige prvakov za sezono 2019/20.
Oglej si celoten članek

Katalonska zasedba je na prvi polfinalni tekmi v Kölnu premagala francoski PSG s 37:32 (18:14), nemška pa je bila na drugem polfinalnem dvoboju po podaljšku boljša od madžarskega Veszprema s 36:35 (29:29, 18:13). Barcelona bo v torkovem finalu naskakovala jubilejno deseto zmago v najmočnejšem klubskem tekmovanju na stari celini, nemška pa svojo četrto.

Končni zmagovalec bo prejel ček v višini 500.000 evrov, osmoljenec finalnega obračuna pa 250.000 evrov. Zmagovalec malega finala med PSG in Veszpremom bo prejel 150.000, poraženec pa 100.000 evrov.

Drugi današnji polfinalni obračun med rokometnima velikanoma iz Kiela in Veszprema je bil veliko bolj izenačen od prvega dvoboja med Barcelono in PSG. Po prvem polčasu je kazalo na zanesljivo zmago nemške ekipe, ki je v 26. minuti vodila s 17:10. Ekipa slovenskega organizatorja igre Mihe Zarabca, ki je v prvem polčasu delovala zastrašujoče, pa je v drugi polovici tekme povsem popustila.

Veszprem, kjer že vrsto let igrata slovenska reprezentanta Blaž Blagotinšek in Gašper Marguč, je v drugem polčasu nevtraliziral visok primanjkljaj. Po odlični igri so Madžari v 46. minuti izenačili na 24:24, pet minut kasneje pa povedli z 28:24. Na športnem področju pregovorno nepopustljivi Nemci se niso predali, po minuti odmora Filipa Jiche so v naslednjih treh minutah naredili delni izid 5:0 in znova povedli z 29:28, v dramatični končnici rednega dela pa ni bilo zmagovalca. V desetminutnem podaljšku so odločali detajli, malenkostno boljši pa so bili rokometaši iz Kiela.

V nemški ekipi je bil najbolj učinkovit Hendrik Pekeler z osmimi, v madžarski pa Marguč in Vuko Borozan, ki sta dosegla po sedem zadetkov.

Barcelona brez težav

Katalonski rokometaši so na zaključni turnir prišli kot prvi favoriti, svojo prvo nalogo v Kölnu pa so opravili po pričakovanjih. Barve španske ekipe sta v polfinalu zastopala tudi slovenska reprezentanta Blaž Janc in Domen Makuc, medtem ko je Jure Dolenec polfinalni obračun spremljal na tribuni prazne Lanxess-Arene.

Foto: Profimedia Domen Makuc

Parižani so v odsotnosti poškodovanega prvega zvezdnika Nikole Karabatića ter Nizozemca Luca Steinsa in Danca Tofta Hansna, ki sta manjkala zaradi okužbe z novim koronavirusom, v začetku tekme zasenčili tekmece iz Barcelone. Po njihovem vodstvu s 7:4 v deveti minuti pa so se na igrišču razleteli Katalonci in v 18. minuti povedli z 11:10, najvišjo prednost v prvi polovice tekme pa so si priigrali v 26. minuti (17:12).

Barcelona je imela v drugem polčasu popoln nadzor nad PSG, ki se je nekajkrat približal na tri gole zaostanka, bližje pa ni mogel. Pri Barceloni je bil najbolj učinkovit Francoz Dika Mem, ki je dosegel osem golov, pri PSG pa njegov rojak Dylan Nahi z devetimi zadetki.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.