"V Gentu se vse zdi zelo, zelo mirno"

Foto: EPA
Foto: EPA
Britanska teniška izbrana vrsta je zadovoljna z varnostjo pred finalom Davisovega pokala, ki ga bo gostil Gent.
Oglej si celoten članek

Belgijsko glavno mesto Bruselj ostaja pri najvišji stopnji nevarnosti zaradi terorističnih napadov, le nekaj več kot 50 kilometrov stran pa se bo ta konec tedna odvijalo finale enega od velikih športnih tekmovanj. Gent bo med 27. in 29. novembrom gostil finale Davisovega pokala.

Britanci so v mesto pripotovali v ponedeljek, dan kasneje kot je bilo načrtovano, ko je bilo še dodatno poskrbljeno za varnost na dogodku. "Mislim, da se vsi v ekipi počutijo v redu. Seveda so nas reči zaskrbele pred dnevi, a ko smo prispeli sem, se nastanili v hotelu in si ogledali prizorišče, smo precej bolj sproščeni," je občutke v britanski reprezentanci opisal njen najmočnejši adut Andy Murray.

Britanci bodo poizkušali osvojiti svoj prvi naslov v Davisovem pokalu po letu 1936, v finalu pa so nazadnje nastopili leta 1978. Poleg andyja britanske barve zastopajo še njegov brat Jamie Murray, Kyle Edmund, James Ward in Dom Inglot, Dan Evans pa bo sodeloval le na treningih. S trenersko ekipo je v gent pripotovalo 13 Britancev, med njimi pa ni Aljaža Bedeneta, saj Mednarodna teniška zveza še ni odločala o njegovi pritožbi. Nekdanji član slovenske reprezentance namreč izpodbija novo pravilo, ki mu ne dovoljuje zaigrati za Veliko Britanijo, saj je že prej nastopal za Slovenijo.

"Odločitev, da potujemo dan kasneje, je bila pravilna," je dejal kapetan britanske ekipe Leon Smith in dodal: "Pomagalo nam je, da smo se vsi nekoliko pomirili. Vem, da je slika v Bruslju povsem drugačna, a v Gentu je vse zelo, zelo normalno. Je tiho, mirno in ne opažamo kakšnih težav. Gent se zdi zelo, zelo varen."

"Vsi so bili nekoliko zakrbljeni, a vse se tu zdi v redu. V Bruslju je drugačna sutuacija. Pogovorili smo se s pravimi ljudmi, za varnost tu je poskrbljeno," pa je povedal Murray.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.