V glavo ustrelili ameriškega košarkarja, ki se bori za življenje

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Ameriški košarkar je bil žrtev napada pred enim izmed ciprskih nočnih klubov.
Oglej si celoten članek

Ameriški košarkar Corey Manigault, ki trenutno igra v Evropi za AEL iz Limassola, se v bolnišnici bori za življenje, potem ko je bil ranjen v napadu pred enim izmed nočnih klubov v Nikoziji na Cipru.

V incidentu, ki se je zgodil v noči iz sobote na nedeljo,sta bila ranjena tudi njegovo dekle in soigralec Brandon Averette, daleč najhuje pa jo je odnesel Manigault, ki je utrpel hude poškodbe in celo možgansko krvavitev. Medtem ko je priključen na številne aparate, se zdravniki še naprej borijo za njegovo življenje.

Manigaultov klub se je sicer nazadnje oglasil v noči na sredo, ko je sporočil, da je njihov igralec še vedno v smrtni nevarnosti zaradi možganskih poškodb, ki jih je utrpel. AEL Limassol je namreč pred tem tekom dneva že obvestil javnost, da se strelne rane niso izkazale za usodne, a je povsem zanemaril poškodbe možganov, ki jih je njihov košarkar utrpel.

Kasneje se je tako še enkrat oglasil ter sporočil, da je situacija še vedno zelo resna, saj je 23-letnik utrpel možganske krvavitve in nastanek hematoma, zaradi česar je na intenzivni negi priklopljen na respirator in se še vedno bori za življenje.

Averette in nesrečnikova izbranka sta v celotni drami imela več sreče, saj sta jo odnesla zgolj z lažjimi poškodbami in ranami. Policiji sta razložila, da so jih napadli neznani storilci.

Po zadnjih poročilih tamkajšnje policije je bil en 46-letnik že aretiran zaradi poizkusa umora, medtem ko naj bi bila pridržana tudi njegova sostorilca. Policija primer zaenkrat še vedno preiskuje, javilo pa naj bi se že veliko očividcev, ki so bili priča incidentu.

Foto: Profimedia Corey Manigault

Manigault sicer igra svojo drugo sezono v Evropi. Tekom svoje kolidž kariere je najprej igral za Pittsburgh Pantherse in univerzo Indian Hills, nato pa je zadnji dve sezoni nastopal za ekipo New Mexico Lobos, ko se je tudi prijavil na nabor, na katerem pa ni bil izbran.

Tako se je odpravil v Bolgarijo, kjer je nastopal za Balkan Botevgrad, medtem ko se je pred letošnjo sezono preselil na Ciper k AEL Limassolu, kjer je naravnost blestel, saj je v domačem prvenstvu povprečno na tekmo dosegal 26 točk, 12 skokov, asistenco ter eno in pol ukradeno žogo.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 15:05 25. November 2021.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. V prvem mesecu sem prejel 21758 …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.