V hudi nesreči udeleženih 19 kolesarjev

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Prireditelji kolesarske dirke po Belgiji so morali današnjo tretjo etapo najprej prekiniti, potem pa odpovedati zaradi hujše nesreče, v katero je bilo vpletenih več tekmovalcev.
Oglej si celoten članek

Do nesreče je prišlo po 65 kilometrih etape v Ardenih, ko je na spustu eden od motoristov v karavani trčil v drugega, oba pa sta potem med padcem zbila več kolesarjev. Po prvih podatkih je bilo v nesreči udeleženih 19 kolesarjev, 11 so jih morali odpeljati v bolnišnico.

Med nesrečniki, ki so bili najbolj poškodovani, je tudi kolesar ekipe Lotto Soudal Stig Broeckx, ki so ga zaradi poškodb glave prepeljali v bolnišnico v Aachen. Belgijca je na dirki Kuurne-Brussel-Kuurne letos enkrat že zbil motorist.

Po podatkih belgijskih medijev so jo slabo odnesli še Jesper Asselman (Roompot Oranje Peloton), Pieter Jacobs (Topsport Vlaanderen-Baloise), Tony Hurel (Direct Energie) in Loic Chetout (Cofidis), ki so jih prepeljali v bolnišnico v Malmedy.

Po današnji razveljavljeni etapi v vodstvu ostaja Belgijec Dries Devenyns. Na dirki, ki se bo končala v nedeljo, sodelujeta dva Slovenca, Simon Špilak (Katjuša) je skupno na 37. mestu, Borut Božič (Cofidis) pa na 61.

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.