V Innsbrucku premočen veter

Foto: Žurnal24 Gregor Schlierenzauer AFP
Prireditelji tretje tekme 56. nemško-avstrijske novoletne turneje smučarjev skakalcev v Innsbrucku so morali današnje kvalifikacije za petkovo tekmo (13.45) zaradi premočnega vetra odpovedati.
Oglej si celoten članek
 

Zadnjih pet zmagovalcev v Innsbrucku in slovenski uspehi

2006/07 Anders Jacobsen (NOR)
2005/06 Lars Bystol (NOR)
2004/05 Janne Ahonen (FIN)
2003/04 Peter Žonta (SLO)
2002/03 Janne Ahonen (FIN)
1986787 Primož Ulaga (JUG)

Na slovitem Bergislu, ki je z zlatimi črkami zapisan tudi v slovenskem skakalnem športu (v Innsbrucku sta zmago slavila Peter Žonta in Primož Ulaga), so danes sicer poskušali izpeljati treninga, po več prekinitvah – veter je pihal tudi s hitrostjo 70 kilometrov na uro – in slabih obetih za umiritev vremenskih razmer pa so današnji program odpovedali. Še več sivih las prirediteljem in Mednarodni smučarski zvezi (Fis) povzroča petkova napoved, po kateri se ne obeta izboljšanje.

Iz Fisa so za zdaj sporočili, da naj bi današnji program izpeljali v petek pred tekmo; ob 9.30 naj bi bil na sporedu uradni trening, ob 10.45 pa naj bi sledile kvalifikacije, v katerih bodo nastopili tudi Jernej Damjan, Primož Peterka, Robert Kranjec in Jurij Tepeš. "Za danes so program odpovedali, trenutno pa žirija tekmovanja skupaj s šefi reprezentanc razpravlja o nadaljnjih možnostih in obetih glede jutrišnje tekme," je dejal Matjaž Triplat, pomočnik glavnega trenerja slovenske reprezentance Ari-Pekke Nikkole.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.