V koledarju 2022 nova ulična dirka

Foto: Epa
Foto: Epa
Vodstvo elitnega motociklističnega tekmovanja motoGP je na uradni spletni strani objavilo osnutek koledarja sezone 2022.
Oglej si celoten članek

Svetovno prvenstvo 2022, ki vsebuje 21 dirk za veliko nagrado, se bo začelo 6. marca v Katarju in končalo 6. novembra v Valencii.

Sezona se bo tradicionalno začela pod reflektorji na dirkališču v Losailu, nato pa 20. marca sledi povsem nova ulična dirka v Indoneziji. Argentina naj bi se v koledar vrnila v začetku aprila po nekajletni odsotnosti zaradi pandemije novega koronavirusa.

Tragedija Márquez v šoku po obtožbi, da je kriv za smrt 15-letnika

MotoGP se znova vrača tudi na Portugalsko na razgibano stezo v Portimãu (24. april), po nekajletni odsotnosti zaradi novega koronavirusa pa naj bi prvenec končno doživelo tudi dirkališče Kymiring na Finskem (10. julij). Ostale steze so stalnica v programu sezone motoGP, ki bo prvič v zgodovini potekala na 21 različnih prizoriščih.

Do konca te sezone so ostale še tri dirke, in sicer v Misanu (24. oktober), Portimãu (7. november) ter Valencii (14. november). Najbolje kaže Francozu Fabiu Quartararoju z Yamaho, ki je tik pred naslovom svetovnega prvaka.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.