V Kopru zelo živahen prestopni rok

Foto: SPS/nkolimpija.si
Foto: SPS/nkolimpija.si
Goran Galešić in Miroslav Ćovilo sta se po prekinitvah pogodb z novima delodajalcema hitro vrnila v Koper, iz katerega se v Grčijo odpravlja Denis Popović. Luka Krajnc pa se bo v prihodnji sezoni kalil pri Ceseni.
Oglej si celoten članek

Goran Galešić in Miroslav Ćovilo sta svoji avanturi v Hajduku in Domžalah zaradi različnih razlogov hitro končala.

Galešić se je po koncu sezone preselil k splitskemu Hajduku, kjer pa ni zdržal niti dva tedna ter je dalmatinsko avanturo končal še preden je v majici Hajduka odigral uradno tekmo. 24-letni Galešić, sicer doma iz Banjaluke, je zaprosil za predčasno prekinitev pogodbe, ker je kot igralec srbskega porekla naletel na zelo negativen sprejem tamkajšnjih hrvaških navijačev, ki so ga zmerjali in naj bi mu celo grozili osebno in po spletnih omrežjih.

Guberac vplival na staro jato

Sedemindvajsetletni Ćovilo pa naj bi nadaljeval kariero v Domžalah, kjer pa z igralcem niso našli skupnega jezika ter so se hitro razšli. Predmet spora naj bi bil način dela trenerja Stevana Mojsilovića, ki se mu Ćovilo ni uspel prilagoditi.

Po tem, ko je podpredsednik NK Luke Kopra Ante Guberac s svojo vrnitvijo v upravni odbor kluba zagotovil, da bo rumeno modrim stal ob strani tudi v prihodnje, se je kar nekaj Kanarčkov te dni vrnilo v svoje gnezdo. Galešić in Ćovilo se bosta že danes priključila svojim bivšim kolegom in morda tudi novim soigralcem na treningu. Končna odločitev o njuni nadaljnji karieri bo padla v nekaj tednih, so ob tem še sporočili na uradni spletni strani kluba. Ćovilovo mesto v domžalski prvi ekipi bo zapolnil 26-letni Hrvat Igor Banović.

Popović v Grčijo

Dozdajšnji član Kopra, 23-letni Denis Popović, bo nogometno pot nadaljeval v Grčiji. Nekdanji vezist Celja se je dogovoril za enoletno pogodbo s prvoligaškim klubom Panthrakikosom iz Komotinija na severovzhodu Grčije, ki je bil v minuli sezoni deseti v grškem prvenstvu.

Krajnc v Ceseno na kaljenje

Slovenski mladi reprezentant Luka Krajnc bo v novi sezoni kot posojen igral za italijanskega drugoligaša iz Cesene. Obetavni 18-letni Štajerec iz Kaple na Kozjaku je tako začasno zapustil Genoo, kamor se je pred dvema letoma preselil iz Maribora.

Cesena, ki je še v sezoni 2011-12 nastopala v elitnem italijanskem nogometnem prvenstvu serii A, si je Krajnca sposodila za eno leto z možnostjo, da naslednje leto odkupi polovični delež njegove pogodbe. Cesena je v minuli sezoni v serie B osvojila 14. mesto. Krajnc je lani postal najmlajši Slovenec z nastopom v serie A, za Genoo je odigral tri tekme.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.