V Kranju slavje Rogličeve ekipe

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Na tradicionalni dirki je nastopilo 35 ekip iz evropskih držav, ki so na zelenem seznamu varnih držav.
Oglej si celoten članek

Nizozemec Olav Kooij iz razvojne ekipe Jumbo Visma je zmagovalec letošnje izvedbe kolesarske dirke za VN Kranja. Drugi je bil Italijan Filippo Fortin (Felbermayr), tretji pa Poljak Pawel Franczak (Voster ATS). Najboljši domači predstavnik je bil na četrtem mestu Marko Kump (Adria Mobil).

Na tradicionalni dirki za veliko nagrado Kranja in memoriala Filipa Majcna je letos nastopilo 35 ekip iz evropskih držav, ki so na zelenem seznamu varnih držav. Med njimi so bile tudi tri ekipe podmladka profesionalnih ekip svetovne turneje, Jumbo Visma, Israel Cycling Academy in NTT.

Zanimanje ekip za letošnjo VN Kranja je bilo precejšnje, vseh moštev niso mogli sprejeti na dirko, zmanjšati pa so morali tudi število kolesarjev na posamezno ekipo.

Kolesarstvo Odpoved dveh znamenitih klasik

Dvodnevni kranjski kolesarski dogodek se je začel že v soboto s cestno dirko za dečke in kriterijem. Na mednarodnem nočnem kriteriju je imela največ uspeha ekipa Adria Mobil, med člani je slavil Gašper Katrašnik, ki je tako ponovil lanski uspeh, za njim sta končala Italijan Vincenzo Albanese (Bardiani CSF) in Žiga Jerman (Continentale Groupama FDJ).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.