V legendarnem klubu jasni: S pomočjo kamer bomo našli storilce

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Italijanski nogometni klub Lazio preiskuje navijaški incident na nedeljskem mestnem derbiju državnega prvenstva z Romo. Zaradi domnevnih antisemitskih vzklikov nekaterih navijačev Lazia so v klubu odločeni, da bodo storilce našli in ustrezno ukrepali, poroča nemška tiskovna agencija dpa.
Oglej si celoten članek

Lazio je v sporočilu za javnost zapisal, da v klubu obsojajo vsakršno obliko diskriminatornega, rasističnega in antisemitskega obnašanja na stadionih. Poudarili so, da se zavedajo težav, a obenem dodali, da takšno obnašanje sproža le nekaj posameznikov, drugi pa jim nekritično sledijo.

Napovedali so, da bodo skušali s posnetki varnostnih kamer na stadionu identificirati pobudnike takšnega obnašanja. Dogajanje je obsodil tudi italijanski minister za šport Andrea Abodi. Notranji minister Matteo Piantedosi pa je za 30. marec sklical sestanek z Abodijem in predstavniki nogometne zveze in predstavniki judovske skupnosti v Italiji. Tema bo prav rasizem in antisemitizem na italijanskih stadionih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 09:13 22. Marec 2023.

    ojoj. če bi pa vpili slavi nelle caverne pa še obrvi ne bi nihče mal privzdignil. pejte v makaronarji nekam …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.