V letalski nesreči umrl ameriški športni zvezdnik

Foto: Profimedia
V ZDA se poslavljajo od znanega ameriškega športnika.
Oglej si celoten članek

Ameriško športno javnost je pretresla novica, da je življenje izgubil nekdanji zvezdnik bejzbola Roy Halladay, ki je s svojim letalom treščil v Mehiški zaliv. Maja je dopolnil 40 let.

Gre za osemkratnega udeleženca All-Star tekme in dvakratnega dobitnika nagrade Cy Young Award, ki jo prejmejo najboljši metalci v najmočnejši ameriški bejzbol ligi MLB. Maja 2009 je zabeležil šele 20. "perfektna igro" v skoraj 150-letni zgodovini lige, ko je hitro izločil vse odbijalce, njegovo moštvo pa je tekmo dobilo z 1:0.

Halladayjevo letalo ICON A5 je strmoglavilo okoli poldneva blizu obale Floride. Reševalci so se hitro odzvali, našli pa so le truplo nekdanjega igralca ekip Toronto Blue Jays in Philadelphia Phillies. Policija v uvodni preiskavi ni mogla potrditi, ali je bil v letalu še sopotnik, tudi smeri njegovega leta še ni določila.

"Šokirani smo zaradi tragične novice o prerani smrti Roya Halladayja," so zapisali v jsporočilu za javnost pri ’Philadelphia Phillies in dodali: "Ni besed s katero bi opisali žalost in občutke vseh ljudi povezanih s klubom ob izgubi enega najbolj spoštovanih igralcev v zgodovini te igre." Halladay se je upojkojil leta 2013 po 12 letih igranja za Toronto in štirih za Philadelphio.

V letalskih nesrečah je sicer umrlo še nekaj bejzbol zvezdnikov. Na novoletno noč leta 1972 je življenje izgubil zvezdnik moštva Pittsburgh Pirates Roberto Clemente, ki je z letalom odletel na dobrodelno misijo po potresu v Nikaragvi, leta 1979 je s svojim letalom strmoglavil lovilec New York Yankeesov Thurman Munson, prav tako pa je za krmilom svojega letala leta 2006 umrl še en član najuspešnejšega kluba v MLB zgodovini Cory Lidle.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.