V letu 2012 opravljenih 11.522 transakcij

Foto: EPA
Foto: EPA
Svetovna nogometna zveza (Fifa) je objavila podatke o nogometnih prestopih za leto 2012. V lanskem letu je bilo skupno opravljenih kar 11.552 transakcij, katerih vrednost znaša 1,9 milijarde evrov.
Oglej si celoten članek

Svetovna nogometna tržnica je v lanskem letu zabeležila 11.552 prestopov, ki dosegajo vrednost 1.920 milijonov evrov - deset odstotkov manj kot v letu 2011. Največ prestopov je bilo zabeleženih na relaciji Portugalska-Brazilija, saj se vse več nogometašev odloča za selitev prek Atlantika.

Na mednarodnem trgu je prisotnih največ brazilskih nogometašev, povprečna starost igralcev, ki so se preselili v tujino, pa znaša 24 let in deset mesecev. Podatki Fife še razkrivajo, da imajo najvišje plače v Italiji, kjer priseljeni nogometaši v povprečju zaslužijo 546 tisoč evrov na leto.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.